STARTUP LETA 2022 JE KOBARIŠKI INNO LAB

Sreda, 22. junij 2022

Zmagovalec letošnjega izbora za slovenski startup leta je podjetje Inno Lab iz Kobarida, ki želi z zabojčkom eksperimentov Innobox otroke navdušiti za fiziko, matematiko in računalništvo oz. naravoslovje. Innobox je pred leti ustanovila Teja Bajt, celotna ekipa pa je sinoči na podelitvi na Ljubljanskem gradu prejela kristalni kipec, nagrado, ki jo 15. leto zapored podeljuje Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom ter ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Innobox je škatla poučnih, zanimivih in varnih poskusov, otroci pa vsakič spoznajo še dosežke slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov. Ekipa se je Sloveniji predstavila na Štartaj Slovenija 2020, zdaj pa je njihova ideja pripravljena na preboj na tuje trge prek italijanskega Amazona. "Zmaga na slovenskem startupu nam pomeni ogromno. Vsi vemo, da imamo v Sloveniji super tehnološka podjetja, raziskovalce, inženirje in preostale, ta talent pa moramo začeti vzgajati zgodaj. In to je tudi naša želja," je povedala Teja Bajt, katere največje veselje je torej predvsem prenašati strast do naravoslovja in znanosti na otroke. 

Gospodarski minister Matjaž Han je na dogodku dejal, da bo prihodnost vseh nominirancev za startup leta svetla, ne glede na izid tekmovanja, pri tem pa izpostavil, da se na svoji poti lahko zanesejo na kakovostno in dobro organizirano podporno okolje. Direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič pa je dodala, da je letošnji zmagovalec dokaz več, da na mladi generaciji podjetnikov svet stoji. "Strast do novih idej, njihovo uresničevanje in zagon uspeti so kljub negotovim časom tudi v slovenskem prostoru zelo živi, kar nas izredno veseli. Pohvaliti moram tudi ostale štiri finaliste, saj prav vsi pripovedujejo pohvale vredno zgodbo podjetništva," je menila. V finale so se sicer uvrstila še podjetja DeltaHub, Epidemic, mPOR in SaleSqueze, so sporočili organizatorji izbora.


Simona Skočir (po STA)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C