DVOREC LANTHIERI GOSTIL SLAVNOSTNO SEJO

Petek, 24. junij 2022
Včeraj je v osrednji dvorani dvorca Lanthieri v Vipavi potekala slavnostna seja vipavskega Občinskega sveta. Slovesnosti se je poleg letošnjih nagrajencev, svetnikov in svetnic vipavskega občinskega sveta, pa predstavnikov javnih in zasebnih zavodov udeležil tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin in in poslanka Državnega zbora Republike Slovenije Eva Irgl.

Osrednji govornik na slovesnosti župan Goran Kodelja se je v svojem govoru uvodoma spomnil na prve dneve osamosvojitvene vojne v Vrhpolju ter na pomen žive barikade domačinov, ki je več ur preprečevala nasprotnikom preboj naprej. V nadaljevanju pa je izpostavil še nekaj najpomembnejših investicij, ki občino Vipava čakajo v tem in prihodnjem letu, za konce pa je nekaj besed namenil tudi letošnjim nagrajencem.

V osrednjem delu slovesnosti je župan Goran Kodelja skupaj s podžupanjo in predsednico Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Sonjo Lukin, podelili občinska priznanja. Plaketo Občine Vipava je prejelo Športno društvo Nanos Podnanos za vrhunske dosežke, ki jih člani dosegajo na državni in mednarodni ravni. Gre za amatersko športno društvo, ki letos praznuje tudi 20. let delovanja.

Najvišji priznanji Občine Vipava sta letos podeljeni kar dve, prejeli pa sta ga Pihalni orkester Vrhpolje in Škofijska gimnazija Vipava. Pihalni orkester Vrhpolje, ki v letošnjem letu praznuje 20. letnico obstoja, je prejel priznanje za izjemne uspehe na področju godbeništva tako v mednarodnih vodah kot tudi na domačih tleh. Poleg orkestra pa v njihovem društvu deluje tudi godbeniška šola in pripravljalnica, ki kali mlade naslednike. Najvišje občinsko priznanje pa je prejela tudi Škofijska gimnazija Vipava za 30 let uspešnega delovanja na področju izobraževanja.

Za kulturni progam na včerajšnji slovesni seji v Občini Vipava so poskrbeli kvartet Pihalnega orkestra Vrhpolje, kvartet deklet iz pevskega zbora Škofijske gimnazije Vipava in pa pevski zbor Škofijske gimnazije Vipava. Slovesnost je povezovala Mateja Rosa.

Čestitke letošnjim občinskim nagrajencem Občine Vipava tudi s strani Primorskega vala.

Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C