OD DANES NAPREJ OMEJITEV PROMETA V DOLINO POLOG

Sobota, 25. junij 2022

Z današnjim dnem se, podobno kot v zadnjih dveh letih, ponovno začenja umirjanje prometa v dolino Polog. V poletnih mesecih se število obiskovalcev doline zelo poveča, zato prihaja do srečevanja vozil. Na relaciji tudi ni urejenih parkirišč in postajališč za avtodome. Območje Javorce poleg tega spada v območje Triglavskega narodnega parka, zato je vsaj delna omejitev prometa tudi s tega vidika primerna in dobrodošla, pojasnjujejo na Občini Tolmin.  

Omejitev prometa od danes, 25. junija, do 4. septembra vse dni v tednu med 8. do 19. uro velja za vsa motorna vozila, razen za imetnike dovolilnic, ki jih upravičenci prejmejo na občinski upravi Občine Tolmin. Današnja omejitev prometa sicer ne velja za vse obiskovalce dopoldanske praznične maše v Javorci.

V obdobju od 5. septembra do 2. oktobra bo omejitev veljala ob sobotah, nedeljah in praznikih v času od 8. do 17. ure. Omejitev prometa za avtodome v obdobju od 25. junija do 2. oktobra velja vse dni v tednu, ne glede na siceršnjo časovno (ne)omejitev.

Sočasno z omejitvijo pa se od danes naprej krepi javni prevoz do parkirišča pod cerkvijo Sv. Duha na Javorci, mini avtobus bo iz Tolmina do Javorce vozil nekajkrat dnevno. Urniki prevozov so na voljo na spletni strani Javnega zavoda za turizem Dolina Soče.

 

Simona Skočir

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C