ŠKOFIJSKA GIMNAZIJA VIPAVA OBLEŽILA 30 LET S PRIREDITVIJO

Nedelja, 26. junij 2022
Škofijska gimnazija Vipava je minuli četrtek praznovala 30 let delovanja. Dijaki in zaposleni so ta izjemni jubilej obeležili z zanimivo prireditvijo z naslovom Utrip mladosti. V nabito polni dvorani so obiskovalcem s pesmijo in besedo pričarali in prikazali delček mladostnega utripa, ki deluje na njihovi šoli. Poleg izjemnega programa pa so bila na slovesnosti podeljena tudi priznanja zaslužnim zaposlenim in zlata priznanja za šolsko leto 2021/2022 dijakom ŠGV.

Škofijska gimnazija Vipava je bila ustanovljena 15. maja 1991 kot ena izmed prvih zasebnih šol na Slovenskem. Kljub težkim pogojem je uspela in letos lahko obeležuje tri desetletja. Ravnatelj Vladimir Anžel.


Izjava Vladimir Anžel


Zbrane je naprej nagovoril ravnatelj šole Vladimir Anžel, ki deluje na ŠGV vseh 30 let. Ravnatelj je v svojem govoru poudaril, da ima kratica ŠGV poleg skrajšane oblike imena šole tudi poseben pomen – Š pomeni širina sveta, G – globina duha in pa V – vrednote življenja. Skratka, dijaki skozi šolanje na vipavski gimnaziji pridobijo vrednote in znanje, ki so potrebne v življenju. Dodal je tudi, da je vesel uspehov svojih zdajšnjih in bivših dijakov.

Osrednja sogovornica na jubilejni slovesnosti je bila bivša dijakinja Kristi Hodak Knobloch, ki je magistrirala s področja oblikovanja storitev na Royal Collage of Art in Imperial College Business School v Londonu. Kristi se je v svojem govoru spomnila svojih srednješolskih dni, na katere ima izjemno lepe spomine. V nadaljevanju je podala tudi nekaj izjemnih misli in besed dijakom, za uspešno popotnico naprej.

V sklopu prireditve sta Stanko Rebec, generalni koprski vikar, in ravnatelj podelila tudi priznanja ter spominske medalje zaposlenim in zlata priznanja dijakom. Priznanja zaposlenih za zasluge s strani ustanoviteljice so prejeli Ivica Čermelj, Nadja Ferjančič, Bojana Pižent Kompara, Nadja Ušaj Pregeljc in Emilija Grahor. Spominske medalje pa Matejka Fajdiga, duhovnik Andrej Vovk, Teja Pišot in Daniel Sušnik.

Kulturni program so na prireditvi oblikovali mešani pevski zbor ŠGV, bend ŠGV, tercet violine, klavirja in klarineta in kvartet pevk.

Več o razvoju Škofijske gimnazije Vipava in pogledu v prihodnost pa v šolski oddaji.Kristi Hodak
Ravnatelj Vladimir Anžel

Stanko RebecNagrajenci zlatih priznanj
Nagrajenke zaposleneNastopajoče pevke


Pevski zbor in bendAna Štokelj


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C