JUBILEJNI VURBERŠKI FESTIVAL JE POD STREHO

Nedelja, 26. junij 2022
V petek, 24. junija, se je na grajskem dvorišču na Vurberku odvil že 30. jubilejni Vurberški festival narodno zabavne glasbe Slovenije. Letošnji zmagovalci so postali ansambel Dar iz Zreč.

Festival narodno zabavne glasbe Vurberk piše vsako leto nove zgodbe, ki ustvarjajo neponovljive trenutke in tudi letos ni bilo nič drugače. Na prenovljenem grajskem dvorišču gradu Vurberk je tako nastopilo 12 ansamblov. 11 se jih je na festival uvrstilo preko izbora v Podnanosu, ansamblu TIK TAK pa so organizatorji omogočili nastop na Vurberškem festivalu brez izbora, saj je na minulih festivalih prejel plaketo Lojzeta Slaka za izvedbo in pa srebrnega zmaja.

Z izvedbo 30., jubilejnega, Vurberškega festivala so zadovoljni tudi člani Turističnega društva Duplek. Janez Toplak, direktor festivala:


Izjava Janez Toplak


Na letošnjem festivalu so  nastopili ansambel Posluh, ansambel Poziv, ansambel Grand Kvintet, Fantje spod Šilentabra, ansambel Jarica, ansambel Lesarji, ansambel Falant, ansambel Pik, ansambel Upanje, ansambel Dar, Krimski lisjaki in pa ansambel Tik tak. V spremljevalnem programu festivala pa je nastopil ansambel Petra Finka, ki je kot svojega novega pevca predstavil nekdanjega člana ansambla Korenine, Roka Hrovata.


Zlatega zmaja in Slakovo plaketo za najboljšo izvedbo so prejeli ansambel Dar za skladbo Pa kaj, če se zgodi. Srebrnega zmaja in plaketo Jožeta Šifrarja za najboljšo vokalno izvedo so prejeli Fantje spod Šilentabra za skladbo Pogrešal te bom prijatelj moj. Bronastega zmaja pa je prejel ansambel TIK TAK za skladbo Vurberku za praznik. Besedilo zanjo je prejelo tudi glavno nagrado in plaketo Fanike Požek.

Na dan festivala je izšla tudi zgoščenka, na kateri so tekmovalne skladbe sodelujočih ansamblov. 30. Vurberški festival pa je letos povezovala Darja Gajšek.


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C