LAS S CILJEM USPEŠEN NA RAZPISU S TREMI PROJEKTI

Nedelja, 26. junij 2022

LAS s CILjem, ki deluje na območju cerkljanske, idrijske ni logaške občine, je bil s projektnimi partnerji uspešen na 6. javnem razpisu ministrstva za kmetijstvo pri pridobitvi nepovratnih sredstev za podukrep Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine. Uspeli so sprijavo treh projektnih predlogov: PRO-EKO, Manj je več in Prehod na sonaravno oskrbo s hrano. Višina odobrenih nepovratnih sredstev za aktivnosti na območju idrijske, cerkljanske in logaške občine v okviru potrjenih projektov znaša skupno nekaj manj kot 297.600 evrov. LAS s CILjem bo s projektnimi partnerji z območja omenjenih treh občin ter zunanjimi izvajalci udejanjal aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti spodbudile proizvodnjo lokalno pridelane hrane in razvoj podeželja.


LAS s CILjem je tripartitno partnerstvo, sestavljeno iz predstavnikov javnih institucij, gospodarstva ter civilne družbe, ki izhaja iz lokalnega okolja ter vodi lokalni razvoj. LAS tako povezuje lokalno prebivalstvo in občine, ki najbolje poznajo potrebe in potenciale svojega območja. Namen LAS je skozi projekte spodbujati trajnostni razvoj območja občin Logatec, Idrija in Cerkno ob združevanju človeških, prostorskih in finančnih virov, ki bodo imeli učinek na čim več ciljnih skupin in na celotno območje delovanja LAS.


Metka Rupnik
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C