NA KOVAČIČ PLANINI TRADICIONALNO SREČANJE POSOČJA IN BENEČIJE

Nedelja, 26. junij 2022

Na včerajšnje praznično dopoldne je na Kovačič planini nad Volčami potekalo tradicionalno obmejno srečanje, s katerim so organizatorji želeli počastiti dan državnosti, spomin na pomembne dogodke NOB na tem območju, predvsem pa je glavni namen dogodka druženje Posočja in Benečije ter prizadevanja za skupne obmejne razvojne programe evropske perspektive za območje Kolovrata od Brd do Matajurja.

Zbrane je uvodoma pozdravil pobudnik in dolgoletni organizator Dušan Jug, ki je poudaril že več kot 40-letno tradicijo srečanja in čezmejnega prijateljevanja, katerega namen je bil vedno, da Kolovrat postane gora, ki združuje in ne ločuje.

Na srečanju, ki so se ga udeležili tudi župani in njihovi predstavniki z obeh strani meje, je kot slavnostni govornik spregovoril nekdanji novinar, diplomat in politik Ivo Vajgl.

Izjava Ivo Vajgl 1

Tudi Vajgl je izpostavil, da bo še naprej potrebno še bolj konkretno sodelovanje z obeh strani meje, izkoristiti pa bo treba vse možnosti za pridobivanje evropskih sredstev, saj ima območje Kolovrata tudi po njegovem mnenju velik potencial.

Izjava Ivo Vajgl 2


Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C