BREGINJ Z BUTIČNO TRGOVINO LOKALNIH IZDELKOV IN PRIDELKOV

Nedelja, 31. julij 2022

Občina Kobarid je kot projektni partner LAS Dolina Soče za projekt Lokalno – Urbano – Povezovalno uspešno pridobila sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt, katerega namen je med drugim ureditev in nadgradnja javnih prostorov za potrebe trženja lokalnih pridelkov in izdelkov, pospeševanje prodaje in rabe lokalnih pridelkov in izdelkov ter vzpostavitev večje prepoznavnosti posameznega naselja in celotnega območja, kar bo vodilo k ohranjanju oziroma potencialnemu ustvarjanju delovnih mest na območju LAS Dolina Soče.


Glavni cilj projekta je povezovanje kmetijstva in turizma z namenom boljšega ter uspešnejšega trženja lokalnih pridelkov in izdelkov, ter spodbujanje porabe v lokalnem okolju. Projekt bo pripomogel k ohranjanju kmetijske dejavnosti na območju LAS Dolina Soče in povečanju primarne kmetijske proizvodnje, to pa bo imelo vpliv tako na povečanje samooskrbe prebivalcev območja kot tudi na zmanjšanje okoljskih obremenitev in transportnih stroškov ter ohranjanje in vzpostavitev novih delovnih mest. 


V naseljih Bovec, Breginj in Kanal bodo partnerji v sklopu projekta uredili in nadgradili javne prostore in s tem dvignili raven osnovne infrastrukture, ki bo omogočila kakovostno okolje za pospeševanje promocije, trženja, prodaje ter porabe lokalnih pridelkov in izdelkov ter povezovanja lokalnih deležnikov.


Skupna vrednost projekta je dobrih 122 tisoč evrov. 23 tisoč evrov, od tega dobrih 17 tisoč evrov nepovratnih sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, kolikor je namenjenih Občini Kobarid, bo porabljenih za ureditev butične trgovine v vaškem jedru Breginja. Trovina bo ponujala lokalne izdelke in pridelke iz kolektivne blagovne znamke Dolina Soče, poleg tega pa bo Občina Kobarid sredstva porabila za izdelavo celostne grafične podobe za naselbinsko dediščino v starem breginjskem jedru, ter za organizacijo glasbenega dogodka s poudarkom na predstavitvi lokalnih ponudnikov in izdelkov, ki jih bo tamkajšnja trgovina ponujala. Vanja Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C