TIC TOLMIN ODSLEJ BLIŽJE OČEM IN SRCEM OBISKOVALCEV

Ponedeljek, 01. avgust 2022

Turistično-informacijski center Tolmin, ki deluje v okviru Zavoda dolina Soče, se je v teh dneh dokončno preselil v nove prostore. Iz odmaknjene lokacije na Dijaški ulici so ga preselili v izpraznjeno poslovalnico Abanke ob osrednjem tolminskem križišču. Vseh računov še niso prejeli, bo pa prenova in selitev stala okrog 120.000 evrov, pravijo na Zavodu dolina Soče.

V teh dneh odpravljajo še zadnje pomanjkljivosti, sicer pa so vrata  že na široko odprta. O tem, kaj je TIC pridobil z novimi prostori, nadaljuje direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče, Vilijam Kvalič.

Izjava: Vilijam Kvalič

TIC je na novi lokaciji pridobil tudi pisarno, ki bo namenjena predvsem turističnim ponudnikom, ki bodo v Tolmin prihajali po informacije, in se bodo po novem lahko z zaposlenimi na TIC-u pogovarjali odmaknjeno od drugih obiskovalcev.

Poleg prostorov in opreme, ki bodo zagotovo izboljšali tako razmere za delo kot tudi občutek obiskovalcev, pa je največja pridobitev verjetno sama lokacija, priznava Kvalič. TIC je sedaj mnogo bolj viden vsem obiskovalcem Tolmina, saj je skorajda nujno, da se v času trajanja obiska med drugim zapeljejo tudi skozi glavno križišče.

Z novimi prostori pa se bo v kratkem lahko pohvalil tudi TIC Bovec, po načrtih naj bi bila nova oprema nameščena konec julija oziroma v začetku tega meseca, je še povedal Vilijem Kvalič iz Zavoda dolina Soče.Primož Božič

Foto: Zavod dolina Soče

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C