KAKO LAHKO JEDILNIK POPESTRITE Z GOJENIMI GOBAMI?

Petek, 19. avgust 2022

Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija s pomočjo različnih projektov skrbi za promocijo in predstavitev lokalnih ponudnikov in podjetji, ki jih domačini mogoče še ne poznajo prav dobro. In v okviru projekta LAS »Dobimo se na tržnici 4« so organizirali tudi posebno kulinarično delavnico na temo gojenih gob. V Idriji se je namreč začel uveljavljati nov ponudnik Podgobnik, ki se ukvarja z gojenjem gob, kot so šitake, več vrst ostrigarjev in resasti bradovec. In kako bolje gostincem, ljubiteljem kulinarike in dobre hrane predstaviti nov, še nepoznan produkt kot preko priprave okusnih jedi.

Janja Sedej iz Trgovine Vitaminčk o tem, zakaj se njej kot ponudniku lokalne hrane zdi pomembno, da se udeležuje takih dogodkov.

Izjava Janja Sedej

Tudi učiteljica joge in ljubiteljica dobre hrane Lena Nagode je bila nad načinom predstavitve ljudem neznanega produkta navdušena. Gobe Podgobnika je že pripravljala doma, a je na kulinarični delavnici dobila povsem nov vpogled v načine priprave gojenih gob.

Izjava Lena Nagode

Kulinarično delavnico je izvedla Ana Anita Ratoša, ki je v gostinstvu delala več kot 25 let. Izkušnje je pridobivala z delom na domači družinski gostilni in turistični kmetiji. Pomagala je pri vodenju velikih kuhinj (Grand Hotel Union, Hotel Perla). Nekaj več je povedala o sami delavnici, zaupala pa nam je tudi preprost recept za pašteto iz gob.

Pogovor Ana Anita Ratoša

Maja Vojska
Foto: Bojan Tavčar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sreda
24.04.2024
7°C / 12°C
četrtek
25.04.2024
7°C / 14°C
petek
26.04.2024
6°C / 15°C