PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV: POPOTOVANJE OD TRADICIJE DO SODOBNIH OKUSOV

Petek, 19. avgust 2022

Jutri bo v Idriji zopet dišalo po idrijskih žlikrofih. V zelenju idrijske Mejce se bo namreč odvijal že tradicionalni Praznik idrijskih žlikrofov, ki je posvečen tej tradicionalni idrijski kulinarični specialiteti, nekdaj praznični jedi rudarskih družin, ki jo na festivalu predstavljajo tudi v sodobni preobleki ter z drugačnimi prilogami in omakami. Festival, ki ga organizira zavod ID20, bo ponudil celodnevno dogajanje, ki se bo pričelo ob 10.uri.

Predstavitev ponudnikov in certificiranih proizvajalcev idrijskih žlikrofov, tekmovanje v kuhanju divjačinske bakalce, na stojnicah pestra izbira izdelkov s certifikatom Idrija izbrano, sladki otok s sladkimi slovenskimi etnološkimi posebnostmi, otroški program, gostje iz Hrastnika s funštercem, pihalno godbo, staro kuhinjo in marionetnim gledališčem; lokalna piva in briška vina ter izvirni koktejli, to je le nekaj zanimivosti iz dogajanja na jutrišnjem Prazniku idrijskih žlikrofov, ki ga v radijskem pogovoru predstavlja Drejc Kokošar iz zavoda ID20.

Prispevek Metke Rupnik. 


Pogovor Drejc Kokošar


Foto: Natalie Rupnik



 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

petek
26.04.2024
6°C / 14°C
sobota
27.04.2024
4°C / 16°C
nedelja
28.04.2024
8°C / 18°C