Mojca Širec
Voditeljica programa
Jutri
bo v Idriji zopet dišalo po idrijskih žlikrofih. V
zelenju idrijske Mejce se bo namreč odvijal že tradicionalni
Praznik idrijskih žlikrofov, ki
je posvečen tej tradicionalni idrijski kulinarični specialiteti,
nekdaj praznični jedi rudarskih družin, ki jo na festivalu
predstavljajo tudi v sodobni preobleki ter z drugačnimi prilogami in
omakami. Festival,
ki ga organizira zavod ID20, bo
ponudil
celodnevno
dogajanje, ki
se bo pričelo
ob 10.uri.
Predstavitev
ponudnikov
in certificiranih
proizvajalcev
idrijskih žlikrofov, tekmovanje
v kuhanju
divjačinske bakalce,
na stojnicah pestra
izbira izdelkov
s certifikatom Idrija izbrano, sladki
otok s
sladkimi slovenskimi etnološkimi posebnostmi, otroški
program, gostje iz Hrastnika s funštercem,
pihalno godbo, staro kuhinjo in marionetnim gledališčem; lokalna
piva in briška vina ter izvirni koktejli, to je le nekaj zanimivosti iz
dogajanja na jutrišnjem Prazniku idrijskih žlikrofov, ki ga v
radijskem pogovoru predstavlja Drejc Kokošar iz
zavoda ID20.
Prispevek Metke Rupnik.
Foto: Natalie Rupnik
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!