1.JANUARJA VIÅ JA VREDNOST TOČKE NADOMESTILA

Četrtek, 24. december 2009

Po sklepu z decembrskega zasedanja idrijskega občinskega sveta in na osnovi Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča se bo v občini Idrija s 1.januarjem 2010 spremenila vrednost točke za določitev višine nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.Vrednost točke, ki je podlaga za izračun nadomestila se bo zvišala za 2,2%. Sprejeto povišanje vrednosti točke za uporabo stavbnega zemljišča je skladno z dvigom proračunskega indeksa, kot ga je za leto 2010 predlagalo Ministrstvo za finance. Že pred obravnavo predloga o povišanju vrednosti točke je Občina Idrija pozvala vse krajevne skupnosti v občini, naj posredujejo svoje mnenje glede predlaganega povečanja vrednosti točke. Od 10 krajevnih skupnosti v občini se je s predlaganim povišanjem vrednosti točke strinjalo devet krajevnih skupnosti, negativno mnenje pa je podala le krajevna skupnost Spodnja Idrija.

Nova, povišana vrednost točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča bo začela veljati s prvim dnem novega leta, sredstva, zbrana iz tega vira, bodo vložena v komunalno infrastrukturo po različnih območjih občine.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C