DELAVNICA RAČUNALNIŠKEGA ORODJA CANVA V TOLMINU IN DIGITALNEGA OPISMENJEVANJA V KOBARIDU

Četrtek, 22. september 2022

Posoški razvojni center pripravlja danes in v prihodnjem tednu dve delavnici na temo digitalnega opismenjevanja oziroma širjenja računalniških znanj. Danes se bo na njihovem sedežu v Tolminu odvila delavnica spoznavanja z enostavnim orodjem za samostojno oblikovanje privlačnih grafičnih izdelkov, prihodnji teden pa v Kobaridu pričenja nekoliko daljši tečaj digitalnega opismenjevanja za odrasle.

Delavnica, pri katerem se bodo udeleženci spoznavali s Canvo, enostavnim programom za oblikovanje grafičnih izdelkov, prirejajo sedaj drugič, pove Anja Colja iz Posoškega razvojnega centra. Delavnica je namenjena začetnikom, ki orodja še ne poznajo, vendar je zaželena osnovna računalniška pismenost in dostop do e-pošte, pravijo na PRC-ju.

IZJAVA: Anja Colja

V Ribogojnici Kobarid pa bodo prihodnji teden izvedli prvo srečanje uric digitalnega opismenjevanja, nato pa se bodo udeleženci po enkrat na teden srečali še štirikrat. Komu so urice v prvi vrsti namenjene? Patricija Rejec iz Posoškega razvojnega centra.

IZJAVA: Patricija Rejec

Te delavnice so torej namenjene tistim, ki jim računalnik ni več tuj, a bi radi v spremstvu učitelja spoznali kakšno novo vsebino, ki se zaradi digitalizacije pospešeno selijo na splet. V tematske delavnice se lahko vključijo vsi odrasli, ki živijo ali so zaposleni na območju občine Kobarid, željo po podobnih vsebinah v vašem pa lahko kadarkoli sporočite na PRC, kjer bodo na podlagi tega tudi razpisovali podobne delavnice v prihodnosti.

Primož Božič

Foto: Fotografija je simbolična // freepik.com

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.09.2023
11°C / 28°C
sobota
30.09.2023
11°C / 29°C
nedelja
01.10.2023
13°C / 28°C