PODJETJE TERA PRAZNUJE 30 LET DELOVANJA

Četrtek, 22. september 2022

Podjetje TERA d.o.o. iz Volč letos praznuje 30 let delovanja. Družbo, katere glavna dejavnost je distribucija plastičnih granulatov, sta avgusta 1992 ustanovila Nada Leban in Marijan Leban kot družinsko podjetje. Danes TERA zaposluje 11 ljudi, lani so ustvarili rekordnih 15,8 milijona evra realizacije. Družba TERA je bila ustanovljena avgusta 1992 in sprva delovala s skromnim skladiščem v garaži, nato v najetih prostorih. Leta 1998 sta Marijan Leban in Nada Leban kupila zemljišče s starejšimi objekti na polju pod Mengorami, sledila je sanacija in začetek novogradnje. V nove prostore so se preselili leta 2000, takrat so pridobili 1400 kvadratnih metrov skladiščnih površin in 500 kvadratnih metrov upravnih prostorov. Do danes je podjetje še zraslo, skladiščne kapacitete so pred nekaj leti povečali na skupaj 4400 kvadratnih metrov.


Število zaposlenih se je v vseh tridesetih letih precej gibalo, v zadnjem desetletju na TERI dela okrog 13 zaposlenih, kar je po besedah lastnika in ustanovitelja Marijana Lebana, ki je sicer po upokojitvi direktorsko mesto predal sinu Martinu Lebanu, trenutno optimalno za obseg poslovanja. Njihova glavna dejavnost je distribucija plastičnih granulatov, ukvarjajo pa se tudi z lastno proizvodnjo tekočih barvil, regeneracijo in mletjem plastike, strankam pa nudijo tudi servis in tehnično pomoč ter svetovanje in izobraževanje. 


V lanskem letu so zabeležili rekordno realizacijo v višini 15,8 milijona evrov, od tega milijon čistega dobička. Med glavnimi cilji za prihodnost v podjetju izpostavljajo uvedbo linije za mehansko regeneracijo odpadne plastike ter povečanje izvoza.


Včeraj so v podjetju jubilej obeležili tudi s posebnim dogodkom, ki so se ga udeležili tudi predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice ter Gospodarske zbornice Slovenije, ki so podjetju podelili priznanji za dolgoletno uspešno poslovanje in prispevek k razvoju slovenske obrti in podjetništva.

O podjetju, njegovem delovanju in jubileju pa spregovorimo tudi v torkovi oddaji Barve znanja.
Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.09.2023
11°C / 28°C
sobota
30.09.2023
11°C / 29°C
nedelja
01.10.2023
13°C / 28°C