Neža Vončina
Voditeljica programa
Na Ajdovski tržnici bodo letos na soboto pred tednom, v katerem obeležujemo dan slovenske hrane, predstavili domače dobrote za zdrav zajtrk. Na ta način podpirajo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim v slovenskih osnovnih šolah in vrtcih opozarjajo na tradicionalno in lokalno pridelano hrano.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim bodo letos otrokom postregli že 12.-ič, je projekt Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki želi na ta način naše najmlajše izobraziti, da je tudi zajtrk brez industrijsko predelane hrane in nezdravih dodatkov lahko zelo okusen.
Vsaka druga sobota v mesecu je na Ajdovski tržnici že tako posebej zaznamovana z dogajanjem, jutri vas tako vabijo, da med 9. in 11. uro pri njih zajtrkujete in poskusite domač kruh, lokalni med, jabolka iz Vipavske doline in lokalne mlečne izdelke. Posebnost tokratnega dogajanja na tržnici bo sveže pečen kostanj.
Poleg tega bo na tržnici seveda moč dobiti, kakor vedno, pester nabor najrazličnejših lokalno pridelanih izdelkov, kot vedno pa bo tudi jutri čas, da s prodajalci poklepetate in jih prosite za kakšen koristen nasvet ali idejo za pripravo jedi. Med stojnicami je na drugo soboto vedno živahneje kot sicer, še pravijo v Ajdovščini.
Primož Božič
Foto: občina Ajdovščina
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!