V POSOČJU MLEKUŽ IN MATAJURC IZVOLJENA PO PRVEM KROGU, ZNANI TUDI OBČINSKI SVETNIKI

Ponedeljek, 21. november 2022

OBČINA KOBARID

Najmočnejša stranka v kobariškem občinskem svetu bo kakor kaže Slovenska ljudska stranka s štirimi predstavniki, to bodo Marko Miklavič, Mateja Urbančič, Srečko Gašperut in Marijan Medveš.

Lista ponovno izvoljenega župana Marka Matajurca bo imela tri svetnike, poleg Matajurca, ki bo svoje mesto seveda odstopil naslednjemu v vrsti, bosta to še Tina Sivec Matelič in Luka Šavli.

Slovenska demokratska stranka je prav tako dobila tri mandate, v svet so se uvrstili Darko Rosič, Darko Kurinčič in Bruno Grosar.
Nova Slovenija bo imela v prihodnjem sestavu dva predstavnika, to bosta Pavel Sivec in Patrik Likar.

Po en mandat so dobili Gibanje Svoboda in njena predstavnica Erika Tuta, na Listi Roberta Kavčiča je bil izvoljen Marijan Čebokli, na listi s svojim imenom je bil izvoljen Darko Smrekar, še štiri leta pa bo občinski svetnik tudi Branko Velišček kot predstavnik Socialnih demokratov.

OBČINA BOVEC

V občini Bovec si je 12 mandatov razdelilo 5 strank oziroma list, največ, kar pet, jih je dobila Lista za Posočje. Njeni predstavniki bodo: Matej Bradaškja, Tatjana Komac, Jurij Žurej, Bojana Zorč Kravanja in Mitja Kravanja.

Na listi bivšega in tudi bodočega župana so bili izvoljeni Miha Sotlar, Tjaša Komac in Erik Cuder.

Slovenska demokratska stranka bo imela v svetu dva predstavnika, Danijela Krivca in Mira Bozjo.

Po en mandat sta dobila lista Naša dolina naš dom, kjer je bil izvoljen Adis Hrovat, in Socialni demokrati, kjer je predstavnica postala Slavka Kenda. 

OBČINA TOLMIN

V Tolminu so si Socialni demokrati in Slovenska demokratska stranka razdelili 10 mandatov, za SD bodo v svetu nastopili: Kristina Lesjak, Renata Pavc, Žan Isakoski Drole, Mitja Taljat in Tomaž Štenkler.

SDS bodo zastopali Renato Leban, Justin Rutar, Gregor Poljak, Aleš Bizjak in Oton Bratuž, ki bo v primeru izvolitve za župana svoje mesto odstopil naslednji v vrsti, predvidoma je to Suzana Kovačič.

Gibanje Svoboda je prejelo tri mandate, svetniki bodo postali Dijana Škoberne, Ivan Makuc in Bojan Drole.

Prav tako tri mandate je dobila lista Maše Klavora z ekipo, poleg nje sta to še Igor Vezovnik in Gregor Lapanja.

Tudi lista Skupaj je prejela tri mandate, svetniki bodo najverjetneje postali Grega Rodman, Sergej Čujec in Alenka Zgaga.

Dva mandata so volilci naklonili Novi Sloveniji oziroma kandidatoma Lenartu Rutarju in Mihi Mežnarju.

Še zadnji tolminski mandat je osvojila Slovenska ljudska stranka s kandidatom Klemnom Šavlijem. 

OBČINA KANAL

V občini Kanal je največ, štiri mandate, osvojila županjina stranka Socialni demokrati, kjer so trije svetniki isti kot v prejšnjem sklicu, to so Risto Djurić, Vladimir Kolmančič in Simon Prinčič, iz Deskel pa prihaja novinec Anton Leskovar.

Kakor na prejšnjih volitvah je tri mandate znova osvojila Lista za zdravje in kakovost bivanja, občinskemu svetu bodo dodali žensko noto, saj so vse izvoljene predstavnice nežnejšega spola: Mateja Sattler, Anastazija Makorič Bevčar in Valentina Humar.

Tudi Lista z vizijo županskega kandidata Mihe Stegla je prejela tri mandate, poleg njega sta to še Jan Močnik in Vilijem Urbančič, če pa bo Stegel župan in glasovi po pošti ne bodo spremenili razmerja, bodo za nadomestni mandat žrebali, Marina Sirk in Žarko Jevšček imata namreč enako število glasov.

Gibanje Svoboda je dobilo dve mesti, to bosta Bor Zorzut in Barbara Fajdiga Perše.

Po en mandat so dobili: Desus – Klelija Dolenc, Konkretno – Miha Čargo, Nova Slovenija – David Križnič, SDS – Ermin Hvalica in SLS – Bruno Colavini.

Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C