V BOVCU VLOGA ZA PONOVNO ŠTETJE GLASOV

Torek, 22. november 2022

Zadnja volilna novica prihaja v tem trenutku iz Bovca, kjer je županski kandidat Kristjan Omerović vložil zahtevek za ponovno štetje glasov na nedavnih županskih volitvah.

Kakor je povedal, se mu zdi polodstotna razlika, ki v tem trenutku Valterju Mlekužu že v prvem krogu omogoča ponoven županski mandat, dovolj nizka, da se je bilo za ta korak pametno odločiti.

Volilna komisija občine Bovec doslej ni dajala izjav, niti na zahtevek doslej niso odgovorili vlagatelju, je povedal Omerović. Da bi v Bovcu vendarle prišlo do drugega kroga, bi morali Mlekužu odvzeti približno 20 glasov, je še povedal kandidat, ki je sicer dobil 31,7 odstotka glasov.

Mlekuž se je na novico že odzval in dejal, da imajo protikandidati seveda pravico to storiti, da pa bi sam raje pošteno priznal poraz. Po njegovo je tolikšno število glasov vseeno previsoko, da bi lahko s ponovnim štetjem prišlo do preobrata.

Tajnica občinske volilne komisije občine Bovec Katarina Barbara Ostan Koren je za naš radio povedala, da imajo na komisiji za morebitne ugovore čas presoje največ 4 dni po dnevu volitev. Informacija o tem, ali bodo glasove ponovno šteli bo torej prišla najkasneje v četrtek. 

Primož Božič
 

Izjava: Kristjan Omerovič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C