DANES VRHUNEC VSESLOVENSKEGA TEDNA KARITAS

Sreda, 23. november 2022

Teden od 21. do 27. novembra so v dobrodelni organizaciji Karitas proglasili za Teden Karitas, s čimer obeležujejo 32-letnico organizirane oblike delovanja v Sloveniji. Najodmevnejši dogodek bo današnji dobrodelni koncert Klic dobrote, več manjših dogodkov pa prirejajo tudi posamezne škofijske Karitas.

Geslo letošnjega Tedna Karitas je »Skupaj delamo za dobro« in kakor so zapisali, so prostovoljci in darovalci tisti, ki v družbi širijo dobro.   

Poleg tradicionalnega koncerta v dvorani Golovec v Celju bo na nacionalni ravni danes potekalo tudi romanje prostovoljcev in sodelavcev Karitas na Slomškovo Pónikvo, kjer bo ob 12. uri sveta maša, ki jo bo vodil predsednik Slovenske karitas monsignor Alojzij Cvikl.

V Tednu Karitas lastne dogodke pripravijo tudi posamezne župnijske in škofijske Karitas, v koprski škofiji so z njimi pričeli že minuli petek, ko so v dvorcu Lanthieri v Vipavi odprli razstavo slikarske kolonije Umetniki za Karitas. Naslednji dan je v Tolminu koncert organizirala tolminska območna Karitas, v ponedeljek v tem tednu pa so pri Jožici Ličen blagoslovili dvigalo, za katerega so sredstva zbirali prav v Škofijski Karitas Koper.

Dogodki se seveda nadaljujejo tudi v drugi polovici tedna, pove Marjana Plesničar Jezeršek iz Škofijske Karitas Koper:

IZJAVA: Plesničar Jezeršek

Vse, ki bi se zanimali za slike naprošajo, da to predhodno sporočijo na telefonsko številko 031 393 666 in se dogovorijo za obisk.

V soboto, 26. novembra, bo v sklopu programa Popoldan na cesti na lokacijah programa potekalo izdelovanje adventnih venčkov, ki jih bodo v nedeljo skupaj z božičnimi voščilnicami tudi prodajali.

Teden se tradicionalno zaključuje z Nedeljo Karitas, ko se spomnijo vseh prejemnikov pomoči, prostovoljcev in dobrotnikov, ki vsi skupaj ustvarjajo zgodbo Karitas, je še povedala Marjana Plesničar Jezeršek.

Primož Božič

Naslovna fotografija: Utrinek iz Akademije Karitas v dvorcu Lanthieri minuli petek. // avtor: Lucijan Bratuš

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C