JUTRI S PRIJATELJI IN KNJIGO DO ZNANJA

Sreda, 23. november 2022

Jutri bo na OŠ Idrija potekal odprti dan šole, v okviru katerega bodo pripravili najrazličnejše delavnice in kulturna dogajanja, na ogled nove knjižnice bodo povabili najširšo javnost, dogodek, ki nosi naslov »S prijatelji in knjigo do znanja«, bo imel tudi dobrodelno noto, saj bodo zbirali prispevke za šolski sklad.

Šolska vrata se bodo za obiskovalce odprla popoldne, čez vse dopoldne pa bodo, zlasti v počastitev nove šolske knjižnice, potekale številne delavnice in kulturne prireditve za učenke in učence, katerih osrednja tema bo »knjiga«. Kaj so pripravili učenci in učiteljice na predmetni stopnji pojasnjuje koordinatorica celotnega dogodka Neja Čopič Tončič.

izjava Neja Čopič Tončič

Razredna stopnja bo pripravila različne ustvarjalne delavnice, nekateri učenci so se odločili za dramatizacijo ene od pravljic, kako pomembne so te pri učenju tujega jezika pa bodo pokazali tretješolci. Obiskovalci pa so v šolo povabljeni od 16. ure dalje, dogajanje pa se bo pričelo pol ure kasneje s kulturno prireditvijo pod mentorstvom Lidije Kacin v jedilnici šole, kjer se bodo vrstile plesne, recitatorske in glasbene točke, ob 17.30 pa bo potekal žreb za podpisane drese znanih idrijskih športnikov, za katere se bodo lahko potegovali obiskovalci dogodka. Drese so v ta namen prispevali: košarkaš Luka Rupnik, kolesarja Jan Tratnik in Matevž Govekar in nogometaša Adam Gnezda Čerin in Žiga Frelih. Pod mentorstvom Tjaše Petkovšek bo tudi v šolski knjižnici od 16.30 potekala kulturna prireditev s ponovitvijo ob 17.45. V različnih šolskih prostorih pa bodo postavljene skrinjice, kamor bodo obiskovalci lahko prispevali sredstva za šolski sklad.


Metka Rupnik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C