IDRIJČAN ANDREJ POGLAJEN IN NOVOGORIČANKA ELENA ZAVADLAV UŠAJ IZVOLJENA V DRŽAVNI SVET

Sreda, 23. november 2022

V sejni sobi Občine Tolmin in na sedežu Mestne občine Nova Gorica sta danes popoldne potekala volilna zbora za posredne volitve državnih svetnikov, ki bosta v naslednjih petih letih v državnem svetu zastopala lokalne interese občin v 12. in 13. volilni enoti.

V 13. volilni enoti, ki obsega občine Tolmin, Kobarid, Bovec, Cerkno in Idrija, je bil na današnjem volilnem zboru v Tolminu za državnega svetnika med štirimi kandidati izvoljen Idrijčan Andrej Poglajen, kandidat idrijskega občinskega sveta, ki je prejel 7 od skupno 9 elektorskih glasov. Borutu Jermolu (kandidatu SO Občine Tolmin) so elektorji namenili 2 glasova, Simon Škvor (kandidat SO Občine Kobarid) in Bojan Režun (kandidat OS Občine Cerkno) pa sta ostala brez glasov. Po izvolitvi je Poglajen za naš radio povedal.

izjava Andrej Poglajen

Tudi v iztekajočem se mandatu je lokalne interese omenjenih petih občin v državnem svetu zastopal Idrijčan, in sicer Bojan Režun.


Na sedežu Mestne občine Nova Gorica pa so danes popoldne potekale volitve člana državnega sveta za 12. volilno enoto, ki zajema občine Ajdovščina, Vipava, Kanal ob Soči, Brda, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko in Šempeter – Vrtojba. Največ, to je 11 od skupno 22 elektorskih glasov je prejela Elena Zavadlav Ušaj, kandidatka Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica in Občinskega sveta občine Šempeter-Vrtojba, ki je postala državna svetnica teh 8 občin.

Izjava Elena Zavadlav Ušaj

Drugi kandidat Mitja Tripković, predlagatelj je bil ajdovski občinski svet, je prejel 10, tretji kandidat Marko Švara, predlagatelj je bil Občinski svet občine Renče-Vogrsko, pa 1 glas.

Jutri bodo v okviru stanovskih organizacij potekale še volitve državnih svetnikov iz ostalih interesnih skupin, ki sestavljajo članstvo v državnem svetu.  


Metka Rupnik

Foto: Občina Tolmin in osebni arhiv Elene Zavadlav Ušaj 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C