KOMUNALA IDRIJA: O PRIPRAVAH NA ZIMSKO SEZONO, RAVNANJU Z ODPADKI, IZGUBAH V VODOVODNIH SISTEMIH ...

Sreda, 30. november 2022

Zimsko vzdrževanje cest je ena od težjih nalog vzdrževanja javnih pšrometnic. Zimsko obdobje formalno traja od 15. novembra do 15. marca. V tem času se izvajajo vse aktivnosti zimske službe, od stanja, pripravljenosti, dežurstva, zimskega pregleda cest do preventivnega posipanja ter strojnega in ročnega odstranjevanja snega. 

Pluženje cest in javnih poti se začne, ko je snežna odeja debela najmanj 10 centimetrov. Zimsko službo na občinskih cestah in javnih poteh na območju idrijske občine izvaja javno podjetje Komunala Idrija s pogodbenimi podizvajalci. 

Kako so izvajalci letos pripravljeni na zimsko vzdrževanje prometnic, ali so pridobili izvajalca za zimsko vzdrževanje cest na območju krajevne skupnosti območje Dole in na druga vprašanja o zimski službi ter o nekaterih drugih aktualnih tematikah na področju komunalnih dejavnosti odgovarja direktorica podjetja Komunala Idrija Brigita Šen Kreže. Prispevek Metke Rupnik.


Pogovor Brigita Šen Kreže


Foto: Komunala Idrija


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C