NOVI GORICI PRVO MESTO FIVE V OSVEŠČANJU O POMENU PREMIČNE KULTURNE DEDIŠČINE

Petek, 02. december 2022
Nova Gorica je osvojila prvo mesto na tekmovanju v osveščanju o pomenu premične kulturne dediščine, ki ga razpisuje Mednarodna zveza za starodobna vozila - FIVA. Nagrado je novogoriška mestna občina osvojila skupaj z Avto moto društvom Gorica za prizadevanja pri promoviranju tehnične kulturne dediščine, posebej na področju moto športa. Podpredsednica FIVE Nataša Grom Jerina je nagrado podelila včeraj na novogoriški mestni občini.

»Gre za mednarodno nagrado, ki je odraz truda, ki je bil vložen v preteklih letih v ponovno popularizacijo dirk po mestu in moto športa. Najbolj pa za tehniško kulturno dediščino, ki je ohranjena v obliki starodobnikov. To je tisto, kar odraža identiteto in tradicijo mesta“, je med drugim poudaril župan Klemen Miklavič

Podpredsednica FIVE Nataša Grom Jerina je podarila pomen organizacije FIVA, ki združuje že skoraj dva milijona članov s celega sveta, ljubiteljev starodobnih vozil. Nova Gorica je desetčlansko mednarodno komisijo prepričala z angažiranostjo, vnemo in s tradicijo. Ključnega pomena je, da so imeli v Novi Gorici idejo, kako obuditi samo tradicijo in to prikazati v našem modernem svetu širši publiki. Še posebej vesel nagrade je bil predsednik AMD Gorica Miran Mozetič, ki je povedal da je Nova Gorica nekoč dihala z dirkami. To tradicijo skušajo tudi s pomočjo občine obuditi.


Ivan Seljak

Foto: Mateja Pelikan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C