MAVRI V PODPORO LAHAJNARJEVI

Petek, 02. december 2022

Kandidatka Gibanja Svoboda za županjo Občine Cerkno Urška Lahajnar Ubajiogu in v prvem krogu izpadli županski kandidat Nove Slovenije, ki je bil izvoljen v cerkljanski občinski svet, Ivan Mavri, sta včeraj v Cerknem pripravila skupno srečanje z občani in novinarji.

Pobudo zanj je dal Mavri, ki v drugem krogu županskih volitev podpira Lahajnarjevo. Ko se kot županski kandidat ni uvrstil v drugi krog, je, kot je povedal, razmišljal, kaj naj naredi s svojim političnim kapitalom, pridobljenim v tem času. Ker meni, da na Cerkljanskem ni problem pomanjkanja denarja, ampak neustrezna komunikacija in ker spoštuje prvo točko svojega programa, ki govori o sodelovanju in povezovanju, je iskal županskega kandidata, ki bi se odzval na njegove pobude, se je Lahajnarjeva odzvala in vzpostavila sta dialog. Kot sta skupaj izpostavila, se ne strinjata prav v vseh pogledih in ob vseh vprašanjih, vendar sta našla dovolj skupnih točk, da lahko sodelujeta za razvojni premik Cerkljanske. Urška Lahajnar Ubajiogu se je na dogodku, med drugim, odzvala tudi na nekatere opazke, da je kot županska kandidatka Gibanja Svoboda le lutka v rokah stricev iz ozadja, kar je odločno zavrnila in zatrdila, da bo suverena županja. 


Izjava Urška Lajhajnar Ubajiogu 


V nadaljevanju dogodka sta županska kandidatka Urška Lahajnar Ubajiogu in novoizvoljeni občinski svetnik Ivan Mavri odgovarjala na vprašanja prisotnih, med katerimi so bili tudi predstavniki treh strank, ki bodo delovale tudi v novi sestavi cerkljanskega občinskega sveta. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 12°C
sreda
13.12.2023
5°C / 12°C