V TOLMINU ZAKLJUČEK NATEČAJA IN PREVENTIVNE AKCIJE VARNO NA POTI V ŠOLO IN DOMOV

Nedelja, 04. december 2022

V petek je v tolminski knjižnici potekal zaključek likovnega natečaja in preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov, ki jo Policijska uprava Nova Gorica že dve desetletji pripravlja na območju svojega delovanja za učence nižjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem. Cilj likovnega natečaja je bil tudi letos predvsem osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu. Na letošnji natečaj je prispelo skupaj 130 del iz severnoprimorskih osnovnih šol, komisija pa je izbrala 20 najboljših.

Kot je poudaril Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica, so tudi letos na osnovnih šolah preventivni projekt pozitivno sprejeli, zato bodo z njim zagotovo nadaljevali tudi v prihodnje.

Izjava Janko Mencinger 1

Na zaključni prireditvi so najboljšim mladim avtorjem podelili tudi nagrade, vsa dela pa bodo v avli tolminske knjižnice na ogled do 9. decembra. Najmlajše in njihove starše sta na dogodku pozdravila tudi načelnik PP Tolmin Boris Zorko in podžupan Občine Tolmin Tomaž Štenkler, ki sta mladim avtorjem tudi predala nagrade. Bogat kulturni program so sooblikovali člani Policijskega orkestra in učenci OŠ Franceta Bevka iz Tolmina.

Kakor je še poudaril Mencinger, policisti opažajo, da tovrstne preventivne akcije zagotovo pripomorejo tudi k izboljšanju prometne varnosti. Zaradi posledic prometnih nesreč letos na območju Policijske uprave Nova Gorica ni umrl noben otrok ali mladoletnik, huje telesno poškodovanih je bilo 6 otrok in mladoletnikov, 23 mladoletnikov otrok in mladoletnikov pa je bilo lažje telesno poškodovanih.

 Izjava Janko Mencinger 2

 

 

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C