KONČANO GLASOVANJE NA ŠE ZADNJIH LETOŠNJIH VOLITVAH

Nedelja, 04. december 2022

Končano je glasovanje na še zadnjih letošnjih volitvah, drugem krogu lokalnih volitev. V njem so volivci izbirali župane še v 47 občinah, kjer ti niso bili izvoljeni v prvem krogu.

Na Primorskem valu smo spremljali rezultate v občinah Cerkno, Tolmin, Kanal, Nova Gorica, Žiri in Logatec. 

Po zaenkrat še neuradnih podatkih so volivke in volivci nova 4 leta na čelu občine Cerkno namenili Gašperju Uršiču, in sicer s kar 58 odstotki vseh oddanih glasov. Urška Lahajnar Ubajiogu pa je prejela dobrih 41 odstotkov vseh oddanih glasov.

Izjava Gašper Uršič

Vodstvo občine Kanal bo v naslednjih letih prevzel Miha Stegel. Volivke in volivci ste mu namenili dobrih 51 odstotkov glasov, medtem ko jih je aktualna županja Tina Gerbec prejela dobrih 48 odstotkov.

Izjava Miha Stegel

Da bo Tolmin dobil novega župana, ni bilo dvoma. Zmago je v drugem krogu z 51 odstotki zabeležil Alen Červ, njegov protikandidat Oton Bratuž pa je prejel dobrih 48 odstotkov glasov.

Izjava Alen Červ

Po vseh danes preštetih glasovih so volivci v Novi Gorici s 55,9-odstotno podporo štiriletni mandat na čelu občine podelili kandidatu GibanjA Svoboda Samo Turelu. Dosedanji župan Klemen Miklavič je po delnih neuradnih rezultatih dobil 44,1-odstotno podporo. Volilna udeležba je bila 33,4-odstotna.

V Žireh  je zmago v drugem krogu slavil Franc Kranjc z dobrimi 51 odstotki glasov, Štefan Bogataj jih je prejel dobrih 48.

Berto Menard ostaja na čelu občine Logatec. Prejel je 51 odstotkov glasov, njegov protikandidat Bogdan Lipovšek pa 49 odstotkov.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C