MED BRANJU PRIJAZNIMI OBČINAMI TUDI OBČINA KOBARID

Ponedeljek, 05. december 2022

Združenje splošnih knjižnic je v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Ministrstvom za kulturo pred kratkim ponovno podelilo nazive Branju prijazna občina, ki ga je letos prejela tudi Občina Kobarid. Projekt, ki letos poteka že šestič, uspešno spodbuja občine, da z različnimi aktivnostmi in ukrepi izvajajo izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture. Kot so sporočili z Občine Kobarid, so naziv prejeli prvič, a glede na dejavnosti, povezane z bralno kulturo, verjamejo, da ne zadnjič. Slovesnosti sta se v petek udeležila župan Občine Kobarid Marko Matajurc in Urška Lazar Živec, zadolžena za področje negospodarstva v Občini Kobarid.


Kakor je zapisano v obrazložitvi, je že leta 2002 občina z ustanovitvijo krajevne knjižnice Kobarid v okviru javnega zavoda Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin izkazala podporo bralni kulturi in branju nasploh, obenem pa ohranila tradicijo potujoče knjižnice za številne okoliške vasi ter s tem zastavila dolgoročno vizijo podpore branju in knjigi v svojem lokalnem okolju. Lani je skupaj z drugimi posoškimi občinami finančno podprla novo vozilo potujoče knjižnice in se tako zavezala k nadaljevanju podpore spodbujanja bralne pismenosti in bralne kulture med tistimi, ki živijo na demografsko ogroženem in geografsko neugodnem območju. Na raznorazne načine tudi spodbuja delovanje zavodov, društev in posameznikov, ki v vsakdan vključujejo branje in razvoj bralne kulture.
Simona Skočir
Fotografija: Občina Kobarid

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C