JUTRI V NOVI GORICI URADNO PRIČENJAJO Z GRADNJO PRIZIDKA ZDRAVSTVENEMU DOMU

Četrtek, 19. januar 2023

Problematika slovenskega zdravstva je v teh dneh osrednja tema slovenskih medijev in ob tej priložnosti smo pred mikrofon povabili direktorico Zdravstvenega doma Nova Gorica in družinsko zdravnico Petro Kokoravec. Petra je pogovor z nami opravila po koncu nočne dežurne službe in pred odhodom na dopoldanski sestanek v Ljubljano, iz česar bi lahko sklepali, da razmere v primarnem zdravstvu res niso najbolj rožnate.

Kakor se je izkazalo v pogovoru, pa kataklizmične razmere, ki jih slikajo mediji, morda res niso pravi opis stanja v slovenskem primarnem zdravstvu. Res je, da primanjkuje specializantov družinske medicine, pritrdi Kokoravčeva, toda obstajajo tudi prijemi in strategije, ki te težave rešujejo, tudi, četudi nepriljubljeno, iskanje zdravnikov v tujini.

Razlog za naš obisk pa ni bil zgolj pogovor o njihovem delu in iskanju rešitev pri zagotavljanju primarne zdravstvene oskrbe, ampak tudi mnogo bolj prijetna in razveseljujoča novica – jutri bodo namreč slovesno vgradili temeljni kamen za tako imenovano 3. fazo Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki bo realiziran v obliki prizidka k obstoječi stavbi. To pa niti ni edini infrastrukturni projekt, ki ga imajo v rokavu, kakor izveste v spodnjem pogovoru.

S Petro Kokoravec se je pogovarjal Primož Božič. 

POGOVOR: PETRA KOKORAVEC

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C