S FEBRUARJEM NOV POVELJNIK TOLMINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE

Ponedeljek, 23. januar 2023

Dosedanjega poveljnika Občinskega štaba civilne zaščite Občine Tolmin Jožeta Dakskoblerja bo po več kot 15 letih s prihodnjim mesecem zamenjal Miha Vencelj, trenutno tudi aktualni poveljnik Gasilske zveze Tolmin, so sporočili s tolminske občine.


Kot so spomnili, je Dakskobler vodenje občinskega štaba civilne zaščite na pobudo takratnega župana Uroša Brežana prevzel jeseni leta 2007, ko so sosednjo občino Železniki prizadele hude poplave. V spominu mu bodo sicer ostali tudi številni drugi dogodki, med katerimi je izpostavil  večdnevno intervencijo zaradi žledoloma leta 2014 in seveda epidemijo koronavirusa, predvsem njen prvi val v začetku leta 2020. Dakskobler, sicer tudi  dolgoletni poveljnik tolminske gasilske zveze, se je ob skorajšnjem slovesu zahvalil nekdanjemu županu Brežanu za izkazano dolgoletno zaupanje, vsem članom civilne zaščite, s katerimi je v svojem mandatu sodeloval, in pristojnim v občinski upravi.


Župan Alen Červ, ki je novico o menjavi sporočil na seji štaba minuli teden, je povedal, da ob pogledu na opravljeno delo čuti veliko spoštovanje in je Dakskoblerju izrekel iskreno zahvalo ter izrazil zaupanje, da bo enega velikega strokovnjaka nadomestil drug velik strokovnjak.


Miha Vencelj bo kot nov poveljnik imenovan februarja, takrat sta predvidena tudi predstavitev njegovega programa dela in oblikovanje nove sestave članov štaba, še sporočajo s tolminske občine. 

Simona Skočir

Fotografija: Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C