VREMENSKE NEVŠEČNOSTI POVZROČAJO NEKAJ TEŽAV

Ponedeljek, 23. januar 2023

Iz podjetja Elektro Primorska sporočajo, da je zaradi močnega vetra danes zjutraj prihajalo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska.

Na Tolminskem je brez električne energije 50, na Postojnskem 250, na Pivškem 170 odjemalcev. Brez električne energije je tudi 90 odjemalcev v Stari Gori na Goriškem ter 300 odjemalcev na Kanalskem (Lig).
Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice zaradi vetra.

Kot še sporočajo iz podjetja, so vse ekipe na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje. Napake se odpravljajo sproti in bodo dokončno sanirane tekom dneva.


Uprava RS za zaščito in reševanje trenutno poroča, da je bilo več dogodkov večjega obsega zaradi močnega vetra zabeleženih predvsem na Ajdovskem, kjer so aktivirali tudi poklicne gasilske enote.

Kot je za STA povedal vodja vzdrževanja na Kolektor CPG Vanči Premrl, imajo zaradi sneženja težave na cestah na Idrijsko-Cerkljanskem, na cesti Ajdovščina-Col-Godovič zaradi zdrsa tovornjaka, ki ni upošteval prepovedi vožnje.


Zaradi burje je zaprt del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, zaradi zdrsa več vozil pa tudi med Postojno in Uncem proti Ljubljani. Prav tako je zaprta avtocesta v razcepu Nanos iz smeri Vrtojba proti Kopru. Zastoji nastajajo tudi drugod po državi, promet ovirajo zdrsi vozil, poroča prometnoinformacijski center. Ponekod po državi tudi sneži, na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen.


Vremenoslovci za danes v večjem delu države napovedujejo močan veter, sunki burje bodo ponekod dosegli hitrost okoli 140 kilometrov na uro. Državo so zajele tudi obilnejše padavine, sneženje ob močnem vetru povzroča snežne zamete, možni so tudi vetrolomi.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C