NADALJUJE SE OBNOVA ARNEJČKOVE DOMAČIJE

Torek, 24. januar 2023

Oktobra 2021 je Vojko Mrak s Pečin na Šentviški planoti v požaru izgubil dom in 83-letno mamo. Planotarji, ki že tako znajo stopiti skupaj, so hitro začeli pomagati po svojih močeh, stekla je tudi akcija zbiranja sredstev, ki smo se ji pridružili tudi na Primorskem valu. V le dobrih dveh mesecih je bilo zbranih 110 tisoč evrov, kar je bilo skupaj s sredstvi izplačila zavarovalnine dovolj, da je bila akcija januarja lani zaključena.

Vojko zaenkrat še vedno živi pri sorodniku, aktivnosti za obnovo njegovega doma na Pečinah pa so še vedno v teku. Kaj vse so na kletnem objektu, na katerega bodo postavili montažno hišo, postorili v tem času, pojasnjuje vodja koordinacijske skupine za obnovo Karlo Laharnar.

IZJAVA: Karlo Laharnar 1

V tem času so se aktivno ukvarjali tudi s pripravo gradbene dokumentacije, ki se je precej zavlekla, saj v rokah niso imeli praktično ničesar. Objekt je bil namreč grajen pred letom 1968 in dozidan brez vsakega dokumenta, kot se je včasih počelo, a danes pri obnovi povzročalo precej težav. A vendar se stari premikajo, dodaja Laharnar.

IZJAVA: Karlo Laharnar 2

Gradbeno dovoljenje pričakujejo v roku enega tedna, minuli teden so se skupaj z Vojkom odpravili tudi na podjetje, s katerim so že pred časom podpisali pogodbo za izvedbo montažne hiše na objektu, da bi se dogovorili o vseh podrobnostih nove hiše.

Koordinacijska skupina za obnovo, ki jo sicer sestavljajo planotarji, Vojko in Rdeči križ Tolmin, si želi čim hitrejši začetek proizvodnje, da bo Vojko čimprej dobil novo streho nad glavo.

Simona Skočir

Fotografija: Fb stran Rdeči križ Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C