DANES BO ZAŽIVEL NOV VEČNAMENSKI OBJEKT S TRIBUNO V TOLMINSKEM ŠPORTNEM PARKU

Sobota, 11. marec 2023

Občina Tolmin je v petek pridobila uporabno dovoljenje za novozgrajen vkopan večnamenski objekt s tribuno v športnem parku Brajda. Sredstva za investicijo v vrednosti 2,85 milijona evrov je v večini zagotovila občina Tolmin, novi objekt pa že danes gosti nogometaše iz zahodne tretje nogometne lige na prvi spomladanski tekmi sezone.Tolminska občina je že pred leti pristopila k celoviti obnovi športnega parka in obnovila atletsko-nogometni stadion, košarkarsko igrišče ter zgradila kolopark. Jeseni 2021 so pričeli z gradnjo vkopanega  večnamenskega objekta s tribuno, ki je nastal po načrtih arhitekta Tomaža Krušca. Kot pojasnjujejo na tolminski občini, gre za največjo investicijo Občine Tolmin v letu 2022 in po prenovi atletsko- nogometnega stadiona tudi za najpomembnejši projekt na področju športne infrastrukture v občini. 


Izjava župan Alen Červ


Vrednost objekta znaša 2,85 milijona evrov, največ sredstev je iz svojega proračuna zagotovila Občina Tolmin, manjši del pa so pridobili tudi iz razpisov Fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenije. V petek je občina pridobila uporabno dovoljenje, novi objekt pa bo že danes gostil nogometaše 3. slovenske nogometne lige zahod, ki začenjajo s pomladanskim delom sezone. Tekmo med ekipama TKK Tolmin in Slovan si bodo obiskovalci lahko prvič ogledali z nove tribune.


Kot so še dodali na tolminski občini, se bodo dela na objektu in okolici nadaljevala tudi v letošnjem letu. Na tribuni bo dodatno zgrajen zastekljen paviljon za potrebe spremljanja in napovedovanja tekem, na zelenici pred njo pa se bo uredilo betonske ploščadi, s katerih bodo lahko tekme spremljali tudi gibalno ovirani, načrtuje se tudi postavitev dveh drogov za razsvetljavo atletske steze. Zunanja ureditev bo predvidoma zaključena prihodnje leto, ko bosta zgrajena novo parkirišče in povezovalna cesta za večnamenskim objektom.
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C