V KOBARIDU PODPISALI POGODBO ZA GRADNJO CENTRA ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

Sreda, 15. marec 2023

V Kobaridu so minuli četrtek z izvajalcem del podpisali pogodbo o začetku gradnje Centra za zaščito in reševanje, kar je bila za župana Marka Matajurca ena največjih obljub njegovega prvega županskega mandata. Izvajalec bi z deli lahko pričel že v prihodnjem tednu, zaključili pa jih bodo predvidoma leta 2025.

Kakor je pojasnil Matajurc so se z izvajalcem del, podjetjem SGP Zidgrad dogovorili, da z deli pričnejo čimprej:

IZJAVA: Marko Matajurc 1

O projektu smo tudi na našem radiu večkrat poročali, nazadnje aprila lani, ko so v kobariški industrijski coni položili temeljni kamen. Kakor je povedal Matajurc se v tem času projekt ni spreminjal in kakor je bilo dogovorjeno bodo v Kobaridu gradili dvoetažni objekt v obliki črke L z garažami in stolpom v skupni neto površini 1.717 m2.

Pritlični prostori bodo namenjeni gasilcem, v garažah pa bodo poleg sedmih gasilskih vozil mesto našli dve kombinirani vozili gorske reševalne službe in civilne zaščite. Seveda bo center nudil dom širšemu naboru služb:

IZJAVA: Marko Matajurc 2

Pred objektom bo urejeno parkirišče in razstavni prostor za Kadorno, starodobno gasilsko vozilo, ki je trenutno pred sedanjim gasilskim domom. Na jugovzhodnem delu bo pod nadstreškom še pralna ploščad, dostop do objekta pa bo iz državne ceste med Idrskim in Kobaridom.

Kakor je še povedal Marko Matajurc, bodo skušali z gradnjo pohiteti, saj se slednja draži z vsakim dnem, ki mine.Primož Božič
Naslovna fotografija: Vizualizacija novega Centra za zaščito in reševanje

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
28.03.2023
-1°C / 15°C
sreda
29.03.2023
2°C / 15°C
četrtek
30.03.2023
4°C / 15°C