DANES V CERKNEM DAN BREZ ALKOHOLA

Četrtek, 16. marec 2023

V teh dneh že osemnajstič poteka vseslovenska akcija 40 dni brez alkohola. V okviru akcije Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Idrija danes organizira dogodek imenovan “Dan brez alkohola”, ki bo potekal med 11. in 14. uro pred Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti v Cerknem. Več pa vodja Centra za krepitev zdravja Neca Kompara.

Izjava Neca Kompara

Na samem dogodku bodo obiskovalci lahko zavrteli kolo sreče in si priigrali kakšno od nagrad. Na stojnicah bodo lahko več izvedeli o tem, kakšna je problematika pitja alkohola v slovenski družbi, kako lahko vzpostavimo odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči, na katere se lahko ljudje obrnejo po podporo v svoji regiji. Organizatorji bodo podrobneje predstavili tudi aktivnosti in delavnice, ki se izvajajo v zdravstvenih domovih po Sloveniji, konkretneje v zdravstveno vzgojnih centrih in Centrih za krepitev zdravja. Na dogodek so povabili tudi učence 5. in 9. razredov OŠ Cerkno, saj je ta tematika del zdravstveno vzgojnih vsebin, ki jih predstavljamo po šolah v občini Idrija in Cerkno. Na tem dnevu želijo organizatorji odpreti pogovor o zdravih življenjskih izbirah v posameznikovem vsakdanu in ponuditi oporo pri opuščanju nezdravega življenjskega sloga. Na koga pa se obrniti, če se znajdemo v stiski?

Izjava Neca Kompara 

Maja Vojska

Foto: Arhiv dogodkov po Sloveniji

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
28.03.2023
-1°C / 15°C
sreda
29.03.2023
2°C / 15°C
četrtek
30.03.2023
4°C / 15°C