NOCOJ IN JUTRI KONCERT GODALNEGA ORKESTRA LJUBLJANA S SOLISTKO, TOLMINKO PETRO KOVAČIČ

Četrtek, 16. marec 2023

Godalni orkester Ljubljanski solisti bo nastopil na dveh koncertih, na katerih bo kot solistka zaigrala članica Dunajskih filharmonikov Petra Kovačič. Koncerta bosta nocoj v Narodnem domu v Celju in v petek v Narodni galeriji v Ljubljani. Izvedli bodo Koncert za godala Nina Rote, Carmen fantazijo Franza Waxmana in Ozarjeno noč Arnolda Schönberga.

Godalni orkester Ljubljanski solisti (prvotno Mladi ljubljanski solisti) so na pobudo violinista Nejca Avblja leta 2010 ustanovili ambiciozni študentje glasbenih akademij v Ljubljani, Gradcu, Salzburgu in na Dunaju. V svojih vrstah imajo članico Dunajskih filharmonikov, vidne člane orkestrov Salzburške filharmonije, Slovenske filharmonije, simfonikov Radiotelevizije Slovenija, SNG opera in balet Maribor, Koroškega simfoničnega orkestra iz Celovca in mentorje na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter konservatorijih v Ljubljani, Mariboru in Celovcu.

Orkester članom omogoča platformo za iskanje lastnega glasbenega izraza, izpopolnjevanje čuta za skupinsko igro in medsebojno podporo pri doseganju vrhunskih koncertov, vsem pa je dal neprecenljive izkušnje, ki so pomembno vplivale tudi na njihove nadaljnje kariere.

Petra Kovačič
je od leta 2016 članica Dunajske državne opere in ansambla Dunajskih filharmonikov. Študij je zaključila na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu profesorice Roswithe Randacher. Na mojstrskih tečajih se je izpopolnjevala pri priznanih tujih violinskih pedagogih.

Večkratna nagrajenka državnih in mednarodnih tekmovanj svoje glasbeno udejstvovanje dopolnjuje kot komorna glasbenica v različnih sestavih, s katerimi se predstavlja na priznanih glasbenih festivalih.STA

Naslovna fotografija: Petra Kovačič // Dunajski filharmoniki, avtor Jun Keller


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 12°C
sreda
13.12.2023
5°C / 12°C