IDRIJSKI "SOPOTNIKI" IMAJO NOV AVTOMOBIL

Nedelja, 26. marec 2023

Podjetje Hidria je idrijskim »Sopotnikom«, ki v okviru programa Sopotnik starejšim občanom Idrije že tri leta nudijo brezplačne prevoze, podarila novo vozilo. Tako so lahko upokojili svoje prvo vozilo, Passata, ki ga je že v začetku delovanja storitve prav tako doniralo podjetje Hidria.

Ob prevzemu novega vozila, ki sta ga v uporabo Občini Idrija predala člana vodstva Hidrie, Bojan Gantar in Dušan Lapajne, sta se župan Tomaž Vencelj in koordinatorka Tina Benčina podjetju zahvalila s skromno pozornostjo, in sicer kolažem utrinkov s poti, ki so jih Sopotniki prevozili v upokojenem avtomobilu. Ob sprejemu novega vozila je župan Tomaž Vencelj komentiral.

Izjava Tomaž Vencelj

V podjetju Hidria so že v začetku delovanja idrijske enote Zavoda Sopotniki prepoznali, da je storitev brezplačnih prevozov za starejše izredno koristna in potrebna za zagotavljanje kakovostnega življenja eni izmed ranljivih skupin občanov, zato so z donacijo prvega sopotniškega vozila zagotovili uspešen začetek izvajanja storitve v idrijski občini.

Hidria želi starejšim občanom še naprej omogočati kakovostno storitev, zato so Občini Idrija ponudili, da obstoječe vozilo Passat, ki je imelo za sabo že veliko število prevoženih kilometrov, zamenjajo z novejšim, hkrati pa bodo za vozilo še naprej zagotavljali tudi redno vzdrževanje in čiščenje.

Foto: Robert Zabukovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C