VODENJE TOLMINSKE RIBIŠKE DRUŽINE PREVZEMA ALJOŠA KRIŽNIČ

Ponedeljek, 27. marec 2023

V soboto so se na občnem zboru zbrali člani Ribiške družine Tolmin, ki so po petih letih glasovali o novem predsedniku. V prihodnjem petletnem obdobju bo tolminsko ribiško družino vodil Aljoša Križnič, izvoljeni pa so bili tudi člani upravnega odbora, disciplinske komisije in nadzornega odbora.


Za mesto novega predsednika sta se poleg Križniča potegovala še Tomo Sotenšek in dosedanji predsednik Milan Berlot. Glasovanje je bilo tesno, a je v drugem krogu le z nekaj glasovi prednosti zmagal 46-letni Aljoša Križnič z Mosta na Soči, sicer tudi predsednik Turističnega društva Most na Soči, ki bo tolminsko ribiško družino vodil prihodnjih pet let.  

Izjava Aljoša Križnič 1


Med glavnimi vizijami naslednjega obdobja je Križnič izpostavil reke, polne avtohtonih rib, dober ribolov, zadovoljne člane in ribiške goste, stalni nadzor, urejeno okolje in infrastrukturo, več truda pa bodo vložili tudi v delo z mladimi. Osnova vsega naštetega je tudi vzpostavitev plemenskih jat soške postrvi in lipana, kot glavni cilj pa Križnič navaja, da Posočje postane ena izmed petih najboljših muharskih destinacij na svetu. 

Izjava Aljoša Križnič 2


Sobotno druženje so ribiči nadaljevali še s tradicionalno čistilno akcijo, novo ribolovno sezono pa sicer pričenjajo to soboto, 1. aprila.

Simona Skočir
Fotografija: RD Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C