DOLINO POD PONCAMI BO OBISKALO KAR 260 OTROK S SPREMLJEVALCI S SEVERNE PRIMORSKE

Torek, 28. marec 2023

Tokratna sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih je rekordno dolga. K njenemu zaključku bo junake zime z bučnim navijanjem pospremilo skoraj 4.000 Otrok Triglava, med njimi učenci in njihovi spremljevalci s kar 27 severnoprimorskih osnovnih šol. Med mladimi ljubitelji smučarskih skokov, ki si bodo pod okriljem največje slovenske zavarovalnice ogledali četrtkov uradni trening in kvalifikacije, bo za najboljše smučarske skakalce sveta navijala tudi Nika Križnar.


Tradicionalna akcija Otroci Triglava mladim navijačem oglede smučarskih skokov v dolini pod Poncami omogoča že vse od leta 1979. V tem času je z največjo slovensko zavarovalnico športni praznik v Planici obiskalo že več kot 104 tisoč ljudi. »Tudi letos bomo v Planico peljali več kot 4.000 otrok, osebe s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce. S tradicionalno akcijo že desetletja generacijam pričaramo brezskrben dan, ki mlade ljubitelje športa združuje v bučnem navijanju. Verjamemo, da šport povezuje in presega meje. Želimo si, da bi s to mislijo mladi navijači sledili zgledu najboljših smučarskih skakalcev sveta in se na zdrav ter aktiven način soočali z izzivi življenja,« je pred začetkom zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Planico bodo letos obiskali tudi učenci 27 severnoprimorskih osnovnih šol. »Ogled skokov v Planici bomo letos omogočili kar 260 osebam - osnovnošolcem in njihovim spremljevalcem – z naše regije. Mladi navijači, ki prihajajo s področja, ki se razteza od zgornjega Posočja, preko Idrije in okolice, Goriške, dela Krasa, Ajdovščine in Vipave, bodo na ta način lahko del največjega slovenskega športnega praznika. Želimo jim, da jih bučno navijanje v dolini pod Poncami še močneje poveže, prežene morebitne skrbi in da se domov vrnejo bogatejši za neprecenljivo izkušnjo,« najmlajšim navijačem sporoča Tina Žgavc, direktorica novogoriške območne enote Zavarovalnice Triglav.


Kakor smo že poročali, pa se dogajanju pod Poncami otroci in mladi letos pridružujejo tudi z izvirnimi risbami za pokal Planica 7. Pravi pokal bo narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka. Mladi ustvarjalec bo na zadnji dan največjega slovenskega športnega praznika pokal za tekmovanje Planica 7 izročil skakalcu, ki bo v štirih dneh zaključka svetovnega pokala zmogel sedem najboljših skokov. Dogajanju v Planici se bodo pridružili tudi nadobudni mladi umetniki Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so tekom ustvarjalnega natečaja za svoje risbice prejeli največ glasov širše javnosti.


Po sporočilu za javnost

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.02.2024
5°C / 14°C
torek
27.02.2024
3°C / 13°C
sreda
28.02.2024
9°C / 12°C