Maja Petrovčič Rupnik
Voditeljica programa
"Vsi odlični vikendi potrebujejo nek vrhunec - dejavnost, ki predstavlja srce potovanja. To je lahko ogled razstave, pohod ali večer v operi, vendar zakaj ne bi najprej poskrbeli za svoje brbončice“? Se sprašujejo pri National Geographicu.
Seznam zajema 23 restavracij iz Francije, Italije, Španije, Velike Britanije, Irske, Islandije in drugih koncev stare celine. Ob vsaki restavraciji so pri National Geographicu podali kratek opis restavracije ter tamkajšnjih jedi, obenem pa predstavili zanimivosti, ki si jih lahko popotniški gurmani ogledajo v njeni okolici.
Za hišo Franko posebej poudarjajo, da je kot prva v Sloveniji prejela znamenito Michelinovo zvezdico. Kuhinja tamkajšnje kuharske mojstrice Ane Roš se osredotoča na inovativne pristope k slovenskim okusom - zlasti lokalne sire in testenine ter zelenjavo in zelišča, ki rastejo ali se nabirajo v bližini, še nadaljujejo v National Geographicu.
Zelo pomembno je tudi, da medij tudi tokrat ni prezrl okolice. Med drugim priporoča dolino Soče, kjer so obiskovalcem na voljo pohodništvo, rafting, ribolov in gorsko kolesarjenje. Bralcem svetujejo tudi obisk bližnje Vipavske doline, kjer National Geographic izpostavlja nekatere najboljše vinske kleti, med njimi Posestvo Burja in Batič.
Ivan Seljak
Na fotografiji: NG ne skopari z besedami o celotnem posočju (Foto STA)
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!