ŠAHOVSKE AKTIVNOSTI ŠAHISTOV OB KONCU TEDNA

Ponedeljek, 15. maj 2023

Majskega hitropoteznega turnirja, ki sta ga organizirala Šahovski klub »Kolektor« in Društvo upokojencev Idrija se je udeležilo 11 šahistov  iz Idrije, Spodnje Idrije in Žirov.
Prepričljiv zmagovalec majskega turnirja je bil Muradif Hadžič,  ki je v desetih partijah  osemkrat zmagal in bil dvakrat poražen ter zbral 8 točk, drugo, tretje in četrto uvrščeni: Aleksej Rus, Miran Likar in Roman Trček so zbrali vsak po 6 točk in kar za dve točki zaostali za zmagovalcem. Sledijo : Samo Bevk 5,5, Silvij Persoglia, Bruno Vehar, Marjan Katarič in Marko Kavčič 5, Srečko Družinec 3 in Simon Vehar 0,5 točk.
Po 5. letošnjem turnirju Kolektorja je med 13 šahisti  v vodstvu  Marjan Katarič s 60 točkami pred  Romanom Trčkom 52, Miranom Likarjem 49 točk, sledijo : Muradif Hadžič 43, Bruno Vehar 41, Aleksej Rus 37,  Samo Bevk 25, Silvij Persoglia  23,Srečko Družinec 15, Branko Sedej 10, Ožbolt Menegatti 7, Simon Vehar in Marko Kavčič 6 točk.                                               

AJDOVŠČINA – V okviru letošnjih športnih iger društev upokojencev severne Primorske je potekal šahovski turnir petih štiričlanskih ekip. Po odigranih štirih krogih so zmagali šahisti DU Solkan z 10,5 točkami pred DU Idrija 9,5 točk. Na 3. mestu DU Ajdovščina, 4. DU Nova Gorica in 5. DU Vipava.
Med   posamezniki je na prvi šahovnici najboljši rezultat dosegel Štefan Hozjan (DU Idrija), ki je zbral 3 točke iz štirih partij.  

ŽIRI – V organizaciji Šahovskega kluba 64 Žiri in številnih donatorjev iz Poljanske doline je bil v restavraciji Sklednik , v okviru Pokala Poljanske doline  odigran odprt šahovski turnir posameznikov MINERVO – Žiri open.

Udeležilo se ga je 33 šahistov in šahistk iz 12 slovenskih društev in klubov, med udeleženci so bili trije šahovski velemojstri, velemojstrica in mednarodni mojstri ter številni ljubitelji šaha.
 Borba za zmagovalca turnirja je potekala med letošnjim državnim članskim prvakom velemojstrom Juretom Škobernetom in novim mladim slovenskim velemojstrom Janom Šubljom. V odločilni partiji predzadnjega kroga je Šubelj kot beli premagal Škoberneta in zasluženo postal zmagovalec turnirja Minervo Žiri open 2023.
Velemojster  Marko Tratar je bil s 4,5 točkami sedmi, velemojstrica Darja Kapš s 4 točkami na 14. mestu. Idrijski šahist mojster Silvo Kovač, najstarejši udeleženec turnirja,  je zbral 4 točke in bil med  veterani na 3. mestu, prav tako je bil med najmlajšimi udeleženci 10-letni Aleksej Rus na 3. mestu.

Najboljši posamezniki so prejeli denarne nagrade, vsi udeleženci pa praktična darila. Letos bodo na sporedu še trije turnirji  za pokal Poljanske doline – Minervo 2023. Naslednji turnir bo že meseca junija v Železnikih.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
16.06.2024
15°C / 27°C
ponedeljek
17.06.2024
15°C / 29°C
torek
18.06.2024
16°C / 30°C