KANAL, NOVA GORICA IN MIREN-KOSTANJEVICA PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNE OBČINE

Četrtek, 25. maj 2023

Slovenska mreža prostovoljnih organizacij Slovenska filantropija je v torek znova podelila letna priznanja Prostovoljstvu prijazne občine. Priznanje so ponovno podelili 42-im občinam, 4 so priznanje prejele prvič, med starimi prejemnicami so tudi tri severnoprimorske občine: Kanal, Nova Gorica in Miren-Kostanjevica.

Slovenska filantropija med 24. in 28. majem organizira že 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva.

Priznanja 'Prostovoljstvu prijazna občina' podeljujejo za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin.

Ob prejemu nazivov so se predstavniki občin zahvalili vsem prostovoljcem in celotni skupnosti, v kateri je toliko ljudi, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati.

Del prostovoljstva v občini Kanal je tudi Prostofer, sistem prostovoljnih prevozov. Ravno v tem času vabijo voznike prostovoljce k sodelovanju. Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke in živijo na območjih s slabšimi povezavami z javnimi prevoznimi sredstvi.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Več informacij dobite na telefonski številki 05 398 12 18 ali elektronskem naslovu: klara.golja@obcina-kanal.si
Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 23°C
nedelja
26.05.2024
11°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
11°C / 26°C