TA VIKEND PRAZNIK ŠPARGLJEV V OREHOVLJAH

Četrtek, 25. maj 2023

V soboto, 27. maja, se v športnem parku JAVA v vasi Orehovlje začenja dvodnevni tradicionalni Praznik špargljev.

Tradicionalni praznik je bil v Orehovljah organiziran že leta 1972. Že tedaj je pomenil velik družabni dogodek z zanimivim in bogatim kulturnim programom. Po nekaj uspešnih izvedbah praznika pa je dogajanje zamrlo, nato pa so ga po dolgih letih vaščani spet oživeli.

Danes je glavni organizator Praznika špargljev Turistično-športno društvo Orehovlje, ki želi dvigniti zavedanje, da šparglji in špargljeve jedi prinašajo veliko ekonomskega in tudi turističnega potenciala.

Praznik je v zadnjih letih postal zelo obiskan, saj osrednje kulturno dogajanje in zabavno dogajanje v vasi poveže vaščane in pritegne veliko število obiskovalcev iz cele občine in tudi ostalih delov Slovenije.

V okviru prazničnega dogajanja se odvija tudi Mesec špargljevih jedi, ko lokalni gostinci ponujajo najrazličnejše špargljeve specialitete.

Več o letošnjem tradicionalnem Prazniku Špargljev v Orehovljah pa v pogovoru z Primožem Komelom, predsednikom TŠD Orehovlje.

POGOVOR: Praznik špargljev v Orehovljah
Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
20°C / 34°C
sreda
24.07.2024
19°C / 32°C