V AJDOVŠČINI MED DRUGIM POTRDILI NOVE CENE KOMUNALNIH STORITEV

Petek, 26. maj 2023

Svetniki občine Ajdovščina so se včeraj zbrali na šesti redni seji, na kateri so med drugim sprejeli odlok o subvencioniranju cepljenj, odlok o subvencioniranju socialno-varstvene storitve varovanja na daljavo in nove cene komunalnih storitev.

Župan Tadej Beočanin je na dnevni red dodal tudi razrešitev direktorja javnega stanovanjskega sklada, ki je bila tako kot tudi ostalih 14 točk potrjena.

Pri odloku o subvencioniranju cepljenj je šlo za predlog odloka, s katerim želijo ustrezno urediti že obstoječe večletno sofinanciranje cepljenj, ki niso uvrščena v obvezno zdravstveno zavarovanje in niso financirana iz državnega proračuna. Sem spada cepljenje proti meningokoknemu meningitisu in cepljenje proti okužbam HPV za dečke. Sprejeti odlok zajema vrsto cepljenja, višino subvencije in tudi upravičence.

V prvi obravnavi so svetniki in svetnice sprejeli tudi Pravilnik o postopkih in kriterijih za vpis v vrtec, ki so se ga na občini odločili spremeniti v celoti. Novi pravilnik bo tako urejal delo komisije, obravnave in delo z vlogami, oblikoval bo čakalne sezname in ugovore na obvestila o sprejemu oziroma nesprejemu. Tadej Beočanin o glavni spremembi v pravilniku:

IZJAVA: Tadej Beočanin

Pred drugo obravnavo mora pravilnik potrditi tudi vipavski občinski svet.

Poročilo o delu Komunalno-stanovanjske družbe Ajdovščina v lanskem letu kaže, kljub številnim slabim dejavnikom, pozitivno delovanje in zaključek poslovanja z dobičkom.

Pozitivno poslujejo na področju oskrbe s pitno vodo in ravnanja z odpadki, na področju odvajanja odpadnih voda pa zaradi preobremenitve beležijo negativen rezultat.

Na področju ravnanja z odpadki pa v prihodnje ostaja tudi izziv in sicer ureditev nedelujočega sistema prevzemanja komunalne odpadne embalaže.
Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C