ZASEDALI TUDI KOBARIŠKI SVETNIKI

Petek, 26. maj 2023

Na svoji 4. redni seji so sinoči zasedali kobariški svetniki. Ravnatelj OŠ Kobarid Simon Skočir je uvodoma predstavil lanskoletno poročilo delovanja šole, svetniki pa so potrdili tudi porabo presežka prihodkov nad odhodki zavoda v minulem letu, ki bo namenjen za nakup novega konvektomata v kuhinji.


Precej razprave je povzročila točka glede predloga Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika  o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja. Gre za podlago za 160 tisoč evrov vreden razpis, ki ga občina namenja ohranjanju kmetijstva. Lani je bil prvič izveden, letos so ga nekoliko popravili, a svetniki so želeli, da občina opravi še nekaj popravkov, zato so točko umaknili z dnevnega reda in jo bodo ponovno obravnavali na naslednji seji.


Izjava Marko Matajurc


Soglasno so svetniki potrdili še dopolnitev odloka o parkiranju zaradi spremembe režima na parkirišču na planini Kuhinja, kjer je že mesec dni postavljena zapornica.  Za obiskovalce, ki se zadržijo le kratkočasno, se na navedenem parkirišču omogoči, da parkirajo prvi dve uri brezplačno. Če ta čas prekoračijo, pa plačajo parkiranje v celoti, tudi prvi dve uri.


Potrjen je bil tudi letni načrt kulture ter sprejete nove cene storitve pomoči na domu, za neposrednega uporabnika bo cena še vedno 3,16 evra na uro, kar je enako kot v preteklih letih.


Kobariški svetniki so podprli tudi povečanje enkratne denarne pomoči za novorojence z zdajšnjih 250 na 400 evrov.

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C