SESTALI SO SE TUDI IDRIJSKI SVETNIKI

Petek, 26. maj 2023

Svetniki Občine Idrija so se včeraj zbrali na šesti redni seji, na kateri jih je čakalo 12 točk dnevnega reda. Dolgo razpravo je sprožila že prva točka dnevnega reda, in sicer Ugotovitev sklepčnosti in določitev dnevnega reda. Svet je bil z osemnajstimi prisotnimi svetniki sklepčen, zataknilo pa se je pri določitvi dnevnega reda. 

Člani svetniške skupine Lista Odgovorni za Občino Idrija so na občinski svet in župana naslovili predlog o razširitvi dnevnega reda z dodatkom točke Razprava in seznanitev o imenovanju podžupana Občine Idrija. Svetniška skupina je bila namreč mnenja, da župan Tomaž Vencelj ni ravnal ustrezno, saj je na zadnji seji na koncu svetnike le bežno seznanil z imenovanje novega podžupana, to funkcijo je s prvim majem prevzel Andrej Poglajen. Člani sveta so predlagano točko zavrnili, je pa župan nato predlagal novo točko, ki je vključevala le seznanitev z novim podžupanom, diskusije pa ni vključevala. Nova točka reda je bila naposled le sprejeta. Župan je priznal napako, da točke o seznanitvi ni sam uvrstil na dnevni red, a je dodal, da je imenovanje podžupana avtonomna odločitev in pravica župana. Poglajen je svojo novo funkcijo tako komentiral.

Izjava Andrej Poglajen

Poleg potrditve nekaterih sklepov, odlokov in pa sistematizacije delovnih mest v Vrtcu Idrija za naslednje šolsko leto, je občinski svet na včerajšnji seji potrdil tudi Listo občinskih nagrajencev za leto 2023, ki jo je predlagala Komisija za nagrade. Tako Pirnatovo nagrado prejme pisatelj Tomaž Kosmač, nagrado Jožefa Mraka Ivana Leskovec iz Mestnega muzeja Idrija, nagrado Občine Idrija pa prejmejo Organizacijski odbor Šinkovčevih dnevov poezije, Zavedno Brušer in Društvo tabornikov Rod kranjskega jegliča Spodnja Idrija. Nagrado za mlade ustvarjalce za leto 2023 prejme Filmska sekcija KUD-a Sloga Črni Vrh in naziv častni občan Občine Idrija gre tokrat v roke zdravniku Franciju Jerebu. Nagrade bodo podeljene na slavnostni seji Občinskega sveta, ki bo potekala na občinski praznik, 22. junija. 

Maja Vojska

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 12°C
sreda
13.12.2023
5°C / 12°C