NA SVETI GORI ODPRLI PRENOVLJENO GOSTIŠČE PEREGRIN

Ponedeljek, 29. maj 2023

Na Sveti gori so s slovesnim odprtjem tudi uradno pričeli z delom v prenovljenem gostišču pod romarsko baziliko. Novi skrbniki so mu nadeli ime Peregrín, s čimer želijo tudi na simbolni ravni opozoriti, da sprejemajo popotnike in romarje, kar je latinski pomen te besede.

Lastnik stavbe je sicer frančiškanski samostan, ki je nove najemnike poiskal z razpisom marca letos in v delo je zagrizla štiričlanska ekipa z gostinskimi izkušnjami, ki bo skušala obiskovalcem ponuditi tudi nekaj novega.

IZJAVA: Sebastjan Pavlič 1

Gostinstvo pa predstavlja le del celotne ponudbe, junija lani so v isti stavbi v spodnjih prostorih uredili poročno dvorano za okoli 70 svatov, še dodaja Pavlič. 

Sebastjan Pavlič (v sredini)

V zgornjem nadstropju pa najdemo še konferenčno dvorano, v pripravi imajo tudi trgovinico s spominki, obiskovalcem, ki bi radi tu ostali več časa, pa lahko ponudijo tudi ležišča.

IZJAVA: Sebastjan Pavlič 2

Restavracijski del obsega večjo jedilnico za 68 in manjšo za 36 gostov, ob tem pa še prostor ob točilnem pultu in teraso pred stavbo, skupno bi lahko v gostišču sedelo 250 ljudi, ocenjuje Pavlič.


Gostišče bo odprto vsak dan, restavracijske ponudbe pa ne bo na voljo ob torkih in sredah, na ta dva dneva bo moč dobiti le kakšno sladico in prigrizek.

Ob delavnikih bo gostišče odprto od 12-ih do 21-ih, ob sobotah od devetih zjutraj do devetih zvečer, ob nedeljah pa bodo začeli še pol ure prej, ob 8.30 in prav tako obratovali do devete ure zvečer, še dodaja Sebastjan Pavlič. 

Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
18.04.2024
4°C / 16°C
petek
19.04.2024
3°C / 16°C
sobota
20.04.2024
2°C / 17°C