NA SREČANJU TURISTIČNIH OBVODNIH KRAJEV O PARKIRIŠČIH ZA AVTODOME OB VODI

Ponedeljek, 29. maj 2023

V Solkanu so minulo soboto pripravili 27. srečanje obvodnih krajev Slovenije. Poleg druženja ter ogledov kulturnih in naravnih znamenitosti so v dopoldanskem času pripravili tudi strokovni posvet, na katerem so razpravljali o urejanju parkirišč za avtodome ob vodi.
Zbrane v Kajak centru ob reki Soči v Solkanu - srečanja se je udeležilo 420 udeležencev iz 25 slovenskih turističnih društev - so pozdravili minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel in predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak.
Predsednik Sveta obvodnih krajev Slovenije Iztok Pipan

Posnetek Iztok Pipan 1

Na strokovnem posvetu so izpostavili problematiko ustavljanja in parkiranja ob slovenskih rekah in jezerih. Ob tem niso izpostavljali problematike posameznih društev, pač pa so želeli le opozoriti na težavo, s katero se srečujejo prav vsi.
Velike težave predstavlja predvsem divje parkiranje na tistih območjih, kjer ni urejenih parkirnih prostorov za avtodome.
Obvodna Turistična društva so sicer že 28 let organizirana kot eden od organov v okviru Turistične zveze Slovenije. Iztok Pipan:

Posnetek Iztok Pipan 2


Foto: slika je simbolična
STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C