KOLESARSKO OBARVAN VIKEND

Torek, 30. maj 2023

KOLESARJENJE XC:
Minuli konec tedna je potekala 4. dirka slovenskega pokala v Kočevju. Tokrat je tekmo organizator

organiziral v dveh dneh in sicer v soboto so se pomirile vse mlajše kategorije do vključno 15 leta, v nedeljo pa starejši tekmovalci. Vrhunec desete izvedbe XC Kočevje je predstavljala nedeljska dirka članov, na kateri je drugo zmago na slovenskih tleh osvojil Avstralec Sam Fox. Med članicami sta za napetost med dirko poskrbeli Vita Movrin in Tanja Žakelj, ki sta se za zmago borili do zadnjega kroga. Izkušena tekmovalka iz Ledin, Tanja Žakelj, je bila na koncu močnejša.

Tekme so se udeležili tudi člani idrijskega Kolesarskega društva sloga 1902 Idrija in tekmovalci Mountain bike kluba Črni Vrh. Tekmovalci črnovrškega kluba so se v soboto najprej pomerili na tehničnem poligonu, z odliko in brez napake sta s poligonom opravila Ožbej Lampe in Filip Mikuž. Sledil je štart kategorije U7 v kateri so imeli člani črnovrškega kluba tokrat samo eno predstavnico in sicer Anejo Furlan, ki je zasedla 4. mesto. V kategoriji U11 se je najbolje odrezal Tilen Rupnik z 9. mestom, sledila sta mu Anže Furlan na 13. mestu in Maj Pagon na 19. mestu. Na 10. in 20. mestu sta zaključila Lan Rupnik in Filip Mikuž. Sledil je Štart kategorije U15. Odlična dirka je uspela Mlakar Jakobu saj je iz kroga v krog pridobival mesta tako je ciljno črtal prečkal kot 8. Sledili so mu Miha Dakskobler na 10.mestu, Gašper Kodrič na 15. mestu, Amadej Cigale pa je s padcem pripeljal na 25. mesto in Urban Lampe na 33. mestu. Odlično so se odrezali tudi tekmovalci idrijske Sloge. Med 36. kolesarji, ki so v kategoriji U15 prevozili tudi "rock garden", je Nik Hvala stopil na 3. stopničko. Njegov uspeh pa je s 5. mestom dopolnil Aljaž Boškin.

V nedeljo so najprej štartale kategorije amaterjev in veteranov. V kategoriji master 1 je tretje mesto

osvojil Matjaž Budin, sledil mu je Tadej Podgornik na 5. mestu. V kategoriji master 2 sta morala najboljša veterana iz črnovrškega kluba priznati premoč Mitji Tanciku. Robert Blaznik je tako zaključil na 2. mestu, Aleš Boškin pa na 3. mestu. Sledili sta kategoriji U17. Pri fantih je odlično dirkal Filip Boškin, saj se je do zadnjega boril za 3. mesto nato pa moral za dve sekunde priznati premoč Teran Nejcu. Ožbe Rupnik je zasedel 15. mesto. Pri puncah do 17 let je Nika Mikuž zasedla 5. mesto. Za konec pa so štartale še članske kategorije in mladinci. Med mladinci je 8. mesto zasedel Marcel Gladek. V članski kategoriji pa je tako kot prejšnji teden v Kamniku Zmagal Avstralec Sam Fox. Najboljši Slovenc je bil Rok Naglič na tretjem mestu. Dobra vožnja je uspela Jakobu Klemenčiču, ki je zasedel končno 12. mesto. Matjaž Lozar je zasedel 19. mesto.


SLOENDURO:
Včeraj je v Zagorju pri Savi potekala že četrta dirka pokala SloEnduro. Ponovno so odlične rezultate zasedli člani Severno Primorskih kolesarskih klubov, ki so dokazali, da so doma v disciplinah spusta. Pomerili so se na štirih progah, ki so od tekmovalcev zahtevale visoko kondicijsko pripravljenost, saj so vključevale kar nekaj vzponov. Na koncu je članica Mountain bike kluba Črni Vrh Tina Smrdel zmagala v absolutni ženski kategoriji, na drugem mestu ji je sledila Maša Komel iz ajdovskega kluba Črn trn. Med mladinci do 19 let je bil drugi Miha Jerkič, prav tako iz kluba Črn Trn. V starejši kategoriji Master 2 je bil tretji Marko Prosen iz KAMPLC RACING TEAMA, v najstarejši kategoriji pa je zmagal Brus Martin, prav tako iz Kamplc teama. V kategoriji mladincev do 15 let je zmagal Žiga Munih iz cerkljanskega Pedal racing teama. Naslednja dirka bo čez štirinajst dni v Trbovljah, kjer bo potekalo državno prvenstvo. 

Maja Vojska
Foto: SloEnduro (Na sliki Tina Smrdel)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C