ZAČELA SE JE AKCIJA NAJ PLANINSKA IN VISOKOGORSKA KOČA

Ponedeljek, 05. junij 2023

Začela se je deveta sezona akcije 'Naj planinska koča', v kateri lahko ljubitelji gora glasujejo za najboljšo med 152 planinskimi kočami, od tega je 29 visokogorskih in kar 123 koč na nižje ležečih predelih.

Spletni informativni portal siol.net v sodelovanju z Planinsko zvezo Slovenije tako ponovno začenja akcijo izbora najboljše koče v dveh kategorijah: nižje- oziroma sredogorju ter visokogorju.

Glasuje se lahko zgolj na SPLETU, koče pa so razdeljene na osem geografskih sklopov. Ob izboru koče se za slednjo izbere še ocena po treh kriterijih: urejenost, gostoljubje in ponudba. Pri vsakem je mogoče dodeliti od ene do treh točk.

Ena točka pomeni, da kočo po posameznem kriteriju ocenjujete kot dobro, dve točki kot prav dobro in kot odlično, če ji namenite tri točke. Če planinska koča po vašem mnenju po katerem od kriterijev ne dosega zadovoljive ravni, ji na tem področju ne namenite točk. Posamezni planinski koči lahko skupaj dodelite največ devet točk.

Glasovanje bo trajalo do 5. septembra, lanski zmagovalki akcije pa sta postali Mihov dom na Vršiču med planinskimi kočami in Krekova koča na Ratitovcu med visokogorskimi kočami.
Primož Božič

Naslovna fotografija: Krekova koča na Ratitovcu

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C