2. TURNIR POKALA POLJANSKA DOLINA MINERVO ŽELEZNIKI 2023

Torek, 06. junij 2023

 Zmagovalec velemojster Matej Šebenik pred Maksymom Goroshkovim in Sergeyem Trussevichem (vsi trije ŠK »Tajfun« Ljubljana) na 4. mestu mojster Silvo Kovač ( ŠK »Kolektor« Idrija)

V organizaciji Šahovskega kluba 64 Žiri in številnih donatorjev iz Železnikov in Poljanske doline  je bil v gostilni »Trnje«, v okviru Pokala Poljanske doline  odigran 2. odprti šahovski turnir posameznikov MINERVO – Železniki 2023.

Udeležilo se ga je 29 šahistov in šahistk iz 10 slovenskih društev in klubov, med udeleženci sta bila  dva šahovska velemojstra in dva FIDE mojstra ter številni ljubitelji šaha. Med udeleženci je bilo tudi 5 šahistov ŠK »Kolektor« Idrija.

Borba za zmagovalca turnirja je potekala med tremi člani ŠK »Tajfun« Ljubljana: velemojstrom Šebenikom in mojstroma Goroshkovim in Trussevichem. S petimi zmagami in dvema remijema je Matej Šebenik  s 6 točkami zasluženo postal zmagovalec turnirja Minervo Železniki 2023.Na 2. mestu Goroshkov 5,5, sledijo : Trussevich, Kovač, Logar, Reven vsi po 5 točk. Idrijski šahist mojster Silvo Kovač, najstarejši udeleženec turnirja,  je  bil med  veterani na 1. mestu, prav tako je bil med najmlajšimi udeleženci 10-letni Aleksej Rus na 1. mestu.

Najboljši posamezniki so prejeli denarne nagrade, vsi udeleženci pa praktična darila. Letos jeseni bosta na sporedu še dva turnirja na Hotavljah in Škofji Loki za pokal Poljanske doline – Minervo 2023.

Silvo Kovač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C