V MESECU JUNIJU PRAZNUJE OBČINA VIPAVA

Sreda, 07. junij 2023

Ta teden v središče postavljamo občino Vipava, ki tako kot mnogo občin obeležuje svoj občinski praznik v mesecu juniju. Naš gost bo župan Anton Lavrenčič. Občina Vipava je nastala z razdelitvijo Goriške občine leta 1994. Sestavlja jo 11 krajevnih skupnosti in 20 naselji. Za svoj občinski praznik so izbrali 26. junij, kot spomin na dogodek v Vrhpolju med slovensko osamosvojitveno vojno. Dogodek namreč velja kot premierni upor civilnega prebivalstva v vojni za Slovenijo.

Po besedah župana Antona Lavrenčiča se investicije v vipavski občini izvajajo uspešno. V pogovoru z Ano Štokelj pa je razkril še kakšno je aktualno stanje z investicijami v občini in katere investicije se bodo začele letos.

POGOVOR Anton Lavrenčič 1. del
Že pred leti smo poročali, da se je Občina Vipava pridružila ustanovni skupščini Mednarodnega združenja Poti Leonarda da Vincija.Gre za projekt, ki povezuje evropske kulturne poti z mesti, kjer je Leonardo deloval. Kako potekajo projekti na tem področju in na splošno o turistični ponudbi v Vipavi pa v nadaljevanju pogovora.

POGOVOR Anton Lavrenčič 2. del
V zadnjem delu pogovora sta Anton Lavrenčič in Ana Štokelj nekaj besed namenila tudi občinskim nagrejncem in njihovim zasluagam.

POGOVOR Anton Lavrenčič 3. del


Foto: Dvorec Lanthieri v Vipavi


Naslovna fotografija: Vipava
Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C